Колишня комсомольська активістка, а нині настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ "Церква і культура" ігуменя Серафима заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр, а винести їх можуть тільки в трунах.

Про це пише так званий "Союз православних журналістів".

"Знаючи настрій кожного з нас, ченців насельників Києво-Печерської лаври та священноначалія, Почаївської, Святогорської та Києво-Печерської лавр нас можна винести тільки в гробах, самі ми не підемо, наші святині ми будемо захищати до останнього подиху", - заявила ігуменя.

Як повідомляє "Релігійна правда", ігуменя літала в Москву напередодні виборів. Відповідну інформацію розмістив в мережі Facebook користувач Сергій Стерненко. Він заявив, що фото візитів в РФ відомої черниці УПЦ МП публікує вже не перший раз.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім цього, раніше блогер Сергій Адоніс писав як одеська ігуменя Серафима возила українських дітей на уклін Гундяєву.

"Важко собі навіть уявити, що в наші дні можливо влаштувати поїздку будь-якої української делегації в столицю країни-агресора. Але такі міркування чомусь не прийшли на думку організаторам так званого "паломництва" в Москву і Санкт-Петербург, які повезли туди юних учасників творчих колективів", - пише блогер .

"Влаштувала цю поїздку Серафима. Неповнолітні громадяни України з учасниками ансамблю народного танцю "Горицвіт" з'явилися в національних костюмах перед Гундяєвим, який повністю підтримує агресію Росії проти України", - додає він.

"Екскурсія ансамблю "Горицвіт" в Росії закінчилася скандалом. Матері загиблих солдатів, волонтери та бійці звинувачують у соціальних мережах керівників колективу і владу Кривого Рогу у колабораціонізмі. Директор палацу культури і керівники ансамблю "Горицвіт" тепер заявляють, що вони ні сном ні духом не знали, що колектив поїхав в "паломництво", - пише Горицвіт.

Нагадаємо, Україна вислизає з пазурів московських попів, у Кирила - паніка: втратять мільярди.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Томос для України: що буде з церквами, які вирішать залишитися під Москвою.

Також Знай.ua писав, Томос для України: з'явилась однозначна відповідь на головне питання.