Вчені знайшли новий цікавий спосіб продовжити життя без використання лікарських засобів.

Зокрема, фахівці довели, що читання кнги продовжує життя, розсліблює нервову систему та знімає стрес.

Дослідження провели вчені Єльського університету, які довели, що люди, які регулярно займаються читанням, наприклад, 30 хвилин на день день, живуть набагато довше ніж, ті які не так часто відкривають книгу.

Спостереження вчених тривало протягом 12 років. За час свого дослідження вони встановили, що для досягнення максимально позитивного ефекту на здоров’я, читати необхідно щодня не менше 200 хвилин.

Така звичка допомагає заспокоїти нерви та значно підвищити імунітет. Наприклад, завдяки читанню книг, на 40% знизиться ризик інфарктів та інсультів, на 68% – відчуття тривожності.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Особливо читання корисним буде для людей похилого віку. Воно допоможе підтримати їхній мозок у тонусі і знизить ризик розвитку хвороби Паркінсона та деменції (набутого слабоумства).

Також, якщо читати на ніч – це допоможе заснути швидше і добре виспатися.

Нагадаємо, раніше писали, що здорове меню не допомагає в боротьбі з ожирінням.

Діти в США їдять фаст-фуд частіше, і, незважаючи на зобов'язання мереж ресторанів, що пропонують більш здорові варіанти з їжею для дітей, більшість дітей, як і раніше отримують нездорові напої та побічні продукти з їжею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що люди, які мають різний режим дня, відрізняються не тільки своїм характером, але і раціоном харчування.

Як показали дослідження, людина, яка прокидається разом зі співом птахів має значно здоровий спосіб життя і має більш правильне харчування, ніж ті люди, які ведуть нічний спосіб життя.

Також "Знай.uа" писав, про те, як впливає вживання м'яса на здоров'я організму.

Щоденне вживання м'яса може спровокувати проблеми з суглобами, відкладання шлаків та холестерину. Варто замислитися над тим, що ми вживаємо продукти які утворюють проблеми зі здоров'ям, накопичення шлаків, а потім намагаємося позбутися цих недуг. М'ясо можна вживати, але це треба робити дуже акуратно.