14 листопада в Кабінеті міністрів схвалили законопроект про держбюджет на наступний рік.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що під час обговорення законопроекту прем'єр Володимир Гройсман відзначив, що уряд готовий працювати над доповненнями до основного фінансового документу країни. Прем'єр також додав, що бюджет на наступний рік має бути реалістичним, щоб не почалася криза.

Крім того пізніше Гройсман на власній сторінці у соцмережі зазначив, що вже у наступному році влада перерахує цивільні та військові пенсії.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"З першого січня 2019 року відбудеться перерахунок пенсій військовим пенсіонерам. З 1 березня 2019 - масштабний автоматичний перерахунок пенсій майже 12 мільйонам пенсіонерів", - зазначив прем'єр.

Разом з тим варто відзначити, що у Міжнародному валютному фонді розказали, що повинно стати ключовими факторами прискорення українського економічного розвитку.

Про це під час презентації економічного огляду перспектив європейської економіки і погляду на макроекономічні тенденції української економіки заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.

За словами постпреда, в Україні корупція гальмує зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на близько 2% на рік. Владі найперше треба її подолати, щоб посилити розвиток економіки.

"За нашою оцінкою, корупція в Україні гальмує зростання ВВП на близько 2% на рік. Україні треба подолати корупцію, щоб зростання економіки було не 3%, а 5%", — сказав Люнгман.

За його словами, ключовими факторами прискорення українського економічного розвитку мають стати дотримання фіскальної політики, зниження номінальних відсоткових ставок та покращення бізнес-клімату.

"По-перше, Україна повинна дотримуватися фіскальної політики. Також для зростання української економіки слід знизити номінальні процентні ставки", - сказав Люнгман.

За його словами, високі номінальні процентні ставки безпосередньо пов'язані з інфляцією, так як вони стримують внутрішнього інвестора, якому важко займати в банках гроші під такий відсоток.

Нагадаємо, яких цін на продукти чекати до Нового року.

Як повідомляв "Знай.ua", МВФ розповів українцям, у скільки обходяться їм злодійкуваті чиновники.

Також "Знай.ua" писав, що влада не залишила курцям вибору.

ВВП, інфляція та оборона: Кабмін затвердив бюджет-2019