Національний банк України (НБУ) на п'ятницю, 3 травня, встановив такий офіційний курс долара США до гривні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 2 травня курс долара виріс на сім копійок після падіння на 13 днем ​​раніше. При цьому за тиждень – з 26 квітня – "зелений" подешевшав на шість копійок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто нагадати, що журналіст Олександр Дубинський розповів, що державний "ПриватБанк" в квітні, на наступний день після виборів, продав колекторським компаніям 40 000 кредитів клієнтів. Тепер до них будуть дзвонити і звертатися в суд не співробітники банку, а "чорні" колектори, які купили борги по 5 копійок за 1 гривню.

За словами джерела, продана заборгованість близько 40 тис позичальників на суму близько 2 млрд грн з дисконтом понад 95%. Мова йде в основному про карткових кредитах. Покупці - колекторські компанії, у тому числі нібито пов'язані з міністром юстиції Павло Петренко.

ПриватБанк
ПриватБанк

Нагадаємо, курс гривні не буде фіксованим. При збереженні нинішньої політики Нацбанку він буде плаваючим. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб. За інформацією Сологуба, стабільність у даному випадку мається на увазі, що коливання курсу будуть незначні.

"20 років країна жила з фіксованим курсом. Здавалося б, все добре, можна щось планувати… Але проблема в тому, що фіксований курс призводить до виникнення макроекономічних дисбалансів", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Знай.ua", журналіст Олександр Дубинський розповів, що "Міжнародний інвестиційний банк" (МІБ), підконтрольний президенту Петру Порошенку, у 2018 році збільшив активи з 8,9 до 9,4 млрд грн. У повідомленні йдеться, що кошти в банку зменшилися з 4,9 до 3,5 млрд грн. Кредити, видані клієнтам, у свою чергу скоротилися з 2 до 1,8 млрд гривень.

Також "Знай.ua" писав, що ПриватБанк звинуватили в небажанні допомогти клієнту, який постраждав від дій шахраїв, про що стало відомо з відгуку, опублікованому на порталі Мінфін.

Досвідчений Путін провокує "зеленого" Зеленського. Пономарьов про вибори 2019