Найважливіше та найцікавіше, що публікувалося сьогодні, 6 травня.

Меган Маркл стала мамою

Меган Маркл
Меган Маркл

У понеділок, 6 травня, на офіційній сторінці Букінгемського палацу з'явилося повідомлення про те, що Меган Маркл нарешті народила первістка. Як стало відомо, первісток принца Гаррі та його дружини з'явився на світ в госпіталі Фрімлі-Парк в графстві Суррей.

Порошенка викликали на допит до ГПУ: названо дату і причину

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Генеральна прокуратура України викликала колишнього президента Петра Порошенка на допит. Він має відбутися у вівторок, 7 травня.

За наявною інформацією, Порошенка викликали для допиту у справах про злочини проти євромайданівців. Також від нього очікують підписання протоколу допиту, який відбувся в листопаді 2016 року. Раніше прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко підтвердив, що його допитали у справі про злочини часів Євромайдану.

Луценко зробив заяву про свою відставку: "Ми не обрали царя"

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про перспективи залишитися на чинній посаді і в подальшому.
Про це Луценко розповів в кулуарах Київського єврейського форуму, - пише "Остров".
Як зазначив генпрокурор, він не бачить підстав для своєї відставки.

В Україні почали масово викрадати автомобілі: як не стати жертвою злодіїв

В Україні активно орудують злодії, які викрадають автомобілі. З машин знімають колеса, вибивають скло та виносять усе з салону автівки. Раніше від цього найбільше потерпали власники бюджетних авто, але тепер автокрадії взялися за дорожчі моделі.

Один з випадків злочину стався у Харкові. Фотодокази опублікували в групі "ХС Харків" у соціальній мережі Facebook.

Субсидії у травні: що в першу чергу врахують для призначення пільг

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

У травні при перерахунку субсидій держава у першу чергу буде враховувати доходи громадян, отриманих за другу половину минулого року. Також знижка буде нараховуватися тільки тим споживачам, хто в неопалювальний період на комуналку витратить більше 15% доходів сім'ї.

Наприклад, сім'я з трьох осіб, отримувала одну середню зарплату в розмірі 8 368 грн. При розрахунку розміру обов'язкового платежу цю суму необхідно поділити на кількість членів сім'ї, два прожиткових мінімуми і помножити на 15% і на сукупний дохід сім'ї.