У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що українські аптеки офіційно можуть продавати експрес-тести для виявлення коронавірусу, який наразі охопив усю Україну.

Про повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Відтак, як відзначається, можуть закуповувати тест-системи і приватні лабораторії, якщо вони відповідають вимогам біологічної безпеки та мають право працювати зі збудником другого класу патогенності.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

"На сьогодні будь-які аптеки можуть закуповувати експрес-тести. Це питання суб'єкта господарювання, який володіє аптекою", - сказав він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто зауважити, що експрес-тести можуть майже відразу виявитися наявність Covid-19 на 5-7 день після інфікування, щоправда, такі тести можуть мати похибку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що чекає на Україну після пандемії – найвпливовіша людина США дала відповідь. Американський дипломат Генрі Кіссинджер зробив гучну заяву

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який було введено до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу, можуть послабити

Також "Знай.ua" писав, доставку ліків та продуктів пенсіонерам тепер можна скоординувати — в Україні створено інтерактивну карту. В Україні на основі даних сайту Мінсоцполітики створено інтерактивну карту мережі територіальних центрів та контактних осіб.