Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган закликав світ покласти кінець епохи домінування американського долара у світовій торгівлі.

Про це турецький лідер заявив в одному з неojдавніх інтерв'ю.

Він заявив, що залежність від долара у світовій торгівлі стала великою проблемою. Ердоган пояснив, що необхідно поступово припинити монополію долара, використовуючи місцеві та національні валюти в розрахунках.

Ще в середині серпня президент Туреччини заявив, що його країна готується перейти на розрахунки в національній валюті з Росією, Китаєм, Іраном та Україною. Ердоган зазначив, що також хотів би перейти на розрахунки в євро з Євросоюзом. Він також додав, що країна оголосить бойкот електронним товарам з США.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто нагадати той факт, що Іран та Ірак відмовилися від використання американського долара у двосторонніх торгових угодах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках заходів, які були приурочені до 74-ї річниці депортації кримсько-татарського народу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу перед членами асоціації культури і допомоги кримським татарам в Анкарі заявив, що Туреччина не визнає і не ніколи визнає анексію Криму.

Дипломат розкритикував позицію європейських країн і зокрема те, що вони намагаються зняти з міжнародного обговорення питання державної приналежності Кримського півострова. У тому числі він нагадав їм про підтримку України.

Варто нагадати, що Туреччина почала військову операцію проти терористів в Іраку районах Кандиль і Синджар. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

За його словами, 20 літаків ВПС Туреччини знищили 14 великих об'єктів терористів Робочої партії Курдистану.

Нагадаємо, Трамп підрізав крильця Ердогану.

Як повідомляв Знай.uа, Росія забила останній цвях у майбутнє Сенцова.

Знай.uа писав, Ердоган поплатиться за дружбу з Путіним.