Антиросійські санкції, попри їх посилення та розповсюдження у більшості країн світу, поки що не дають очікуваних результатів. Нещодавно російське науково-виробниче об'єднання "Енергомаш" підписало з американською компанією Orbital ATK контракт про постачання чотирьох додаткових ракетних двигунів РД-181 для американських ракет-носіїв типу Antares.


Санкції не перешкода


За даними місцевих ЗМІ, переговори про постачання проходили на тлі непростих відносин Росії і США:

"Закінчитися інакше вони (переговори. - ред.) не могли. Всім очевидна взаємна вигода від цієї угоди", - заявило одне з джерел.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Відомо, що контракт був підписаний минулого літа, його сума не розкривається. Термін виконання договору - до 2021 року. При цьому напередодні глава корпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін зазначив, що Росія продовжить поставки в США ракетних двигунів, якщо цього захочуть американські партнери.

"Не дивлячись на масований тиск, який відчувають замовники цих двигунів на території США з боку правлячого американського класу і Конгресу, альтернативи їм проте до цих пір не створено", - заявляли у компанії.


Джерело, близьке до керівництва "Роскосмосу" підкреслило, що поки залежність від США є критичною для "Енергомашу": жодна з інших країн не готова приступити до закупівлі серійних партій двигунів.


На даний час ситуація з поставками продукції "Енергомаш" в США є однією з найбільш складних тем російсько-американського співробітництва.

Після окупації Криму і введення санкцій проти РФ Конгрес США критикував Пентагон за використання російських двигунів на американських ракетах. При цьому американська влада домоглася введення заборони на їх використання після 2019 року, однак Пентагону вдалося скасувати обмеження.


Дивіться: падіння російської ракети


Нагадаємо, на озброєння американської армії нещодавно надійшов сучасний 3D-радар для систем ППО, який був розроблений в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, Макрон дізнався, чиїми руками знищать Європу.
Також Знай.ua писав, Трамп передбачив фінал найкривавішої бійні світу за участі Путіна.