Нещодавно стало відомо про жахливий інцидент, який трапився в Національному музеї Бразилії, де 2 вересня сталася сильна пожежа.

На даний момент поліція намагається оцінити завданий вогнем збиток. Будівля, як видно на зйомці з дрона, отримало величезні пошкодження.

Поки вдалося встановити, що втрачено 90% музейної колекції, яка нараховує 20 мільйонів експонатів. Точно відомо, що від вогню не постраждав лише один експонат - найбільший метеорит, знайдений в Бразилії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, джерело повідомляє, що фінансову і технічну допомогу Національному музею Бразилії запропонувало ЮНЕСКО, влада Франції та Єгипту, а також Союз музеїв РФ.

До слова, на територію Японії у вівторок, 4 вересня, обрушився найпотужніший тайфун "Джеби".

Першою під його дію потрапила західна частина Японії, куди тайфун приніс сильні зливи та сильний вітер, вже викликавши перебої в транспортному сполученні країни.

Тайфун рухається в північному напрямку, у бік найбільшого острова країни Хонсю. Сила вітру тайфуну становить 160 кілометрів на годину і місцями досягає 215 кілометрів на годину.
З-за стихії в Японії вже було скасовано понад 600 авіарейсів і призупинено курсування швидкісних поїздів між містами Осака і Хіросіма.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав жителів найбільш вразливих територій заходу країни до завчасної евакуації. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.
Погодна служба Японії попереджає, що тайфун "Джеби" може викликати зсуви, повені і торнадо в країні.
"Джеби" став двадцять першим за рахунком тропічним штормом, що зародився в Тихому океані в цьому році. За даними національного метеорологічного управління Японії, зараз швидкість вітру в епіцентрі стихії сягає 45 м/с з поривами до 60 м/с. Передбачається, що вже у вівторок тайфун досягне узбережжя Японії. На заході країни прогнозується до 500 міліметрів опадів за добу.

Зазначимо, що за останні два місяці на Японію обрушилися відразу кілька тайфунів. На початку липня тропічний шторм "Прапірун" став причиною загибелі понад 220 осіб

Нагадаємо, у Харкові відбулося слухання у справі теракту біля Палаце спорту. В ході засідання підозрювані озвучили клопотання про зміну міри запобіжного заходу.

Як повідомляв Znaj.ua, в Олександрівській школі Лиманського району Одеської області розгорівся скандал через те, що діти вивчають російську мову за підручником, в якому присутня кремлівська пропаганда і прославляння країни-агресора.

Також Znaj.ua писав про те, що страшне захворювання, яке часто призводить до загибелі пацієнта, різко активізувалося в Закарпатській області. У селі Порошково Перечинського району медики зафіксували спалах менінгококової інфекції. Аби убезпечити ще не заражених, місцеву школу вирішили закрити.