Як пише The Sun, "Петров" і "Боширов" є спецназівцями ГРУ: підрозділ спеціалізується на операціях за кордоном, у тому числі вбивств.

Секретної розвідслужбі Британії MI6 відомі справжні імена агентів ГРУ, яких Лондон звинуватив у замаху на їх екс-колегу Сергія Скрипаля в Англії. Про це з посиланням на джерела в британському уряді пише газета The Sun.
Слідство не стало оприлюднити справжні імена співробітників військової розвідки РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова (це псевдоніми) в надії, що їх особистості ідентифікують російські ЗМІ. MI6 розраховувала, що вони, поки ще нібито непізнані, знову з'являться в ЄС, де їх затримають за європейським ордером на арешт.
На агентів ГРУ вийшли, коли порівнювали відео з камер спостереження в Уїлтширі з попередніми записами британських спецслужб. Причому раніше "Петрова" і "Боширова" визначили як "членів військової розвідки РФ", які брали участь в інших спецооперациях ГРУ в Європі.

При цьому видання пише, що в Солсбері російські агенти повели себе "як любителі", а не професіонали, в тому числі не врахували дощ, який частково змив з рукоятки дверей будинку Скрипаля отруйна речовина.
Співрозмовники видання з нацбезпеки також назвали використання нервового агента військового класу Новачок "надто театральним", зазначивши, що вбити екс-шпигуна можна було б значно простіше іншими методами. Більше того, джерела в Уайтхоллі посміялися над ГРУшниками за використання флакона підроблених парфумів Nina Ricci: "Їм забракло класу, щоб використовувати цей парфум".
The Sun нагадала, що раніше ГРУ провалилася з спробою перевороту в Чорногорії. Також, пише видання, "в інший напортаченной операції вони збили малайзійський авіалайнер над східною Україною у 2014 році", так як "взяли Боїнг за військовий вантажний літак".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Сподіваюся, така незграбна робота росіян допоможе послабити уявлення про те, що Росія - це якийсь гігант по частині військової справи/розвідки. До Путіну слід ставитися з презирством, якого він заслуговує, - тупий головоріз, керуючий мафіозною державою. Трагедія для росіян", - прокоментував ситуацію колишній армійський офіцер, нині депутат від Торі Джонні Мерсер.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що не так давно в мережі з'явилося відео, на яке потрапили, за твердженням британських властей, співробітники російського ГРУ Олександр Петров і Руслан Боширов, які отруїли нервово-паралітичним речовиною екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що справжня причина отруєння Скрипаля зруйнувала всі версії слідства.
"Знай.uа" писав, що Росія отруїла Скрипалів: США, Франція, Німеччина і Канада виступили єдиним фронтом.