В Румунії за останні чотири місяці зареєстровано 166 випадків менінгіту і менінгоенцефаліту, які були викликані вірусом лихоманки Західного Нілу. З них 17 осіб померло. Дані повідомляє Міністерство охорони здоров'я Румунії.

Відомство наводить дані за період з 2 травня по 6 вересня, за який офіційно зареєстровано 17 випадків летального результату від лихоманки Західного Нілу.

"Найбільше смертельних випадків було зареєстровано в Бухаресті (6), у повітах Ясси (3) і Олт (2), а також по одному випадку в повітах Галац, Ковасна, Констанца, Димбовіца, Посада та Телеорман", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що хвороба викликана укусами різних видів комарів, а проведення дезінфекції місцевості розповсюдження комарів утруднене із-за проливних дощів.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

У міністерстві закликають громадян дотримуватись норм гігієни та безпеки і утриматися від відвідин місць скупчення комарів. Зокрема, на берегах річок і інших водойм.

Фахівці Моз попереджають, що єдиними переносниками вірусів залишаються комарі і птиці, хвороба не передається від людини до людини.

Раніше повідомлялося, що восени в Україні очікується спалах багатьох серйозних захворювань, особливу небезпеку серед них становить грип. Лікарі говорять про можливу епідемію, яка розпочнеться в жовтні, а завершення сезону - в травні 2019 року.

"Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які, ймовірно, будуть циркулювати в Україні в новому епідсезоні, є: вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09; вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017", - повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, лікарі б'ють на сполох: смертельна епідемія атакує українців у жовтні.

Як повідомляв "Знай. ua", Супрун попередила українців про страшних епідемій.

"Знай. ua" писав, що повинен знати кожен: інформація, яка вбереже вас від лікарів-здирників.