У суботу, 8 вересня, сирійські військово-повітряні сили і ВКС Росії відновили авіаудари населених пунктів у провінції Хама і на півночі провінції Ідліб. В результаті атак з повітря, загинуло 5 мирних жителів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами Асада, атаки були спрямовані по позиціях збройної опозиції і супротивників режиму президента Сирії Башара Асада.

Так, тільки за Идлибу біля турецького кордону авіація випустила близько 60 бомб протягом трьох годин. В результаті цього обстрілу в провінції померло двоє дітей.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який базується в Лондоні, назвав ще більше число ударів по Идлибу – 90.

Насамперед цілями були позиції повстанців, але деякі з них виявилися порожніми, повідомляє керівник центру Рамі Абдель Рахман.

Голова Управління цивільної оборони Ідліб ("Білі каски") Мустафа Хадж Юсуф повідомив, що вибухи чути з самого ранку. Крім загиблих, ще сім мирних жителів отримали поранення.

При цьому в результаті ударів по заходу, південно-захід Ідліб і північ Хами з початку вересня загинули 26 мирних громадян, 51 отримав поранення.

Раніше Ірак відмовив Російської Федерації в допуску у свій повітряний простір літака Ту-154М, який тримав курс в Сирії.

Як повідомляє ліванський портал Al-Masdar, літак, що прямував в сирійську провінцію Латакія, де знаходиться російська авіабаза Хмеймим, був змушений повернутися в повітряний простір Ірану.

Нагадаємо, Ірак не пропустив військовий літак РФ, який прямував до Сирії.

Як повідомляв "Знай. ua", найманці Путіна увірвалися в ще одну країну, наслідки можуть бути катастрофічними.

"Знай. ua" писав, що Путін відправив до Сирії потужну армаду кораблів.