Вашингтон дав відповідь на звинувачення Москви у використанні фосфорних снарядів при ударах по Хаджин в Сирії.

Так Міністерство оборони США спростувало заяви військових РФ, які заявляли, що американська авіація використовувала фосфорні боєприпаси в Сирії. Про це повідомляє Reuters.

В Пентагоні зазначили, що на озброєнні частин, що беруть участь в операції в Сирії, подібних боєприпасів просто немає.

Представник Пентагону Шон Робертсон заявив, що в даний час не було отримано жодного повідомлення про використання білого фосфору.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"До цього моменту ми не отримали жодного повідомлення про використання білого фосфору. Жодне з військових підрозділів у цьому районі не має на озброєнні яких-небудь фосфорних боєприпасів", - повідомив Робертсон.

"Напруженість між США та Росією посилилася в останні дні, оскільки адміністрація Трампа розглядає військові варіанти, якщо Сирія проігнорує застереження Вашингтона від застосування хімічної зброї у нападі на Ідліб, останнього великого анклаву повстанців, які протистоять сирійському уряду", - пише видання.

Раніше міністерство оборони РФ заявляло, що два американські винищувачі F-15 наносили удар бомбами забороненого типу по населеному пункту Хаджин.

Також американці попередили Москву не кидати виклик військовій присутності США в Сирії. Так у Вашингтоні відреагували на те, що протягом останнього тижня Росія двічі повідомляла США, що ВПС РФ і сирійські війська готові вдарити по районах в Сирії, де дислоковані військовослужбовці США.

США і союзники попередили РФ про готовність до активних військових дій проти Сирії, якщо режим знову використовує хімічну зброю. Росія тим часом розгорнула біля берегів Сирії ударну флотилію, а 4 вересня почала бомбити останні повстанські території.

Варто відзначити, фосфорні бомби - це тип запальної суміші, спорядженої білим фосфором. Фосфорна бомба поширює запалюючу речовину, температура горіння якої перевищує 800 градусів. Територія її поширення може досягати декількох сотень квадратних метрів. Горіння речовини триває до тих пір, поки не припиниться доступ кисню або не вигорить весь фосфор.

Білий фосфор як хімічна сполука дуже отруйна (викликає ураження кісток, кісткового мозку, некроз щелеп).

Нагадаємо, у разі наступу на позиційні сили в сирійській провінції Ідліб американський президент Дональд Трамп буде готовий завдати удару по російськім та іранським військовим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", президент Сирії Башар Асад дав добро на використання хімічної зброї в наступальній операції на останній ділянці території, яка залишилася, що знаходиться в руках повстанців.

Також Знай.uа" писав, оборонно-дослідницьке агентство США DARPA надало концепт перехоплювача Glide Breaker. За твердженнями розробників, він зможе боротися з російською гіперзвуковою броєю.