У неділю, 9 вересня, в місті Москва одночасно проходили вибори мера, День міста і акція прихильників Навального.

Заради святкування влада зробили Тверську вулицю пішохідною, а біля неї встановили урочисті колони автозаків і омонівців, які чергують з кийками - все це під пісню “Значит ты не видал лучший город земли...”.

Поки на Тверській задоволений народ святкував День народження міста, зовсім поруч, на Пушкінській зібралися ті, кому було не до веселощів. Люди, які зібралися протестувати проти підвищення пенсійного віку, піднімали й інші, не менш важливі тими. На мітингу звучали лозунги про Сечіна і про тортури в російських колоніях, "Свобода Сенцову", "Скасувати 282", "Він нам не Дімон", "Це невибори!".

Наталія Василівна, літня жінка з табличкою "Народився. Потерпів. Помер. Пенсія" розповідає, як вона сьогодні ходила на виборчу дільницю:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Мені дали значок на дільниці, а я сказала "Дякую, але я не вибирала вашого мера". Вони мені: "Але ви ж вибрали когось із кандидатів, ось вам значок". А я їм: "Помиляєтеся, я сьогодні вибрала Москву"

У Twitter користувачі почали висловлювати свою думку, щодо московського мера Собяніна. Багато хто згадував, скільки побиттів, затримань і "затикань" ротів сталося за останні роки в столиці. Він, буквально, узаконив побиття дітей на вулицях, і тепер це може зробити кожен бажаючий перевертень у погонах.

Пропонуємо вашій увазі підбірку знімків протестів 9 вересня (Джерело: "Нова газета").

Нагадаємо, що у неділю, 9 вересня, знаменитий своїми скандальними витівками спонсор терористів і депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський в ході протесту проти пенсійної реформи накинувся на учасників акції.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", путінські цербери на мітингу переплутали дитини з Гітлером.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у Росії пройшли вибори, країну охопили масові протести, арештовані сотні.