Ситуація в Сирії знову накаляється. Режим Асада разом з союзниками Росією та Іраном готує великий наступ на північно-західний регіон Ідліб.

Таку заяву зробив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Anadolu.

"Сирійський народ не можна кидати напризволяще перед Асадом. Наступ сил Асада на Ідліб спрямований не на боротьбу з тероризмом, а на усунення будь-якої форми опозиції. Наступ на Ідліб спричинить гуманітарні ризики і загрозу безпеці Туреччини і Європи в цілому" Реджеп Ердоган

Також президент розповів, що Туреччина перекидає військову техніку на кордон із Сирією. Чергова колона з бронетехнікою прибула в прикордонну турецьку провінцію Кіліс. Бронетехніка стягується задля забезпечення безпеки та зміцнення обороноздатності прикордонних частин.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, що сирійський президент дав дозвіл своїм військам на застосування газу, незважаючи на погрози з боку Заходу.

Президент Сирії Башар Асад дав добро на використання хімічної зброї в наступальної операції на останній залишився ділянку території, що знаходиться в руках повстанців. Таку інформацію надав The Wall Street Journal джерело в рядах американської військової розвідки.

Міжнародне співтовариство неодноразово адресувало сирійському чолі попередження з проханням не застосовувати хімзброю. А інакше США і союзники попередили РФ про готовність до активних військових дій проти Сирії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган закликав світ покласти край епосі домінування американського долара у світовій торгівлі. Про це турецький лідер заявив в одному з недавніх інтерв'ю.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що у понеділок невідомі, проїжджаючи повз американського посольства в Анкарі на білому автомобілі, вистрілили шість разів.