Влада Туреччини в четвер, 13 вересня, опублікувала оновлені правила, які стосуються використання національної валюти в ході проведення угод з нерухомістю.


Згідно з нововведеннями, всі договори купівлі-продажу, а також оренди нерухомості відтепер можуть бути укладені лише в лірах.

Національна валюта Туреччини


Мова йде не тільки про нові контракти, але і про ті, які вже були укладені. Протягом 30 днів всі договори повинні піддатися переведенню у національну валюту. Частину угод звільнять від цієї вимоги, але про конкретні умови, які для цього знадобляться, не йдеться.


Заходи, вжиті урядом, пов'язують з падінням курсу ліри, який все ще триває – з початку поточного року курс національної валюти Туреччини до долара впав на 40%. Угоди, які оплачуються в іноземних валютах, досить часто проводяться серед турецького населення.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще


Раніше стало відомо, що НБУ повідомив про встановлений рекорд на валютному ринку. З'ясувалося, що українці продали банкам в серпні $999,3 млн, а куплено було $1,04 млрд. Така інформація була опублікована на офіційному сайті Національного банку України. Разом з тим, з початку 2018 року продаж валюти жителям країни через банки перевищує її купівлю на $999,3 млн, а купили $1,04 млрд.


Також Знай.UA повідомляв, що РНБО затвердила прораховане рішення за договором, який стосується дружніх відносин з Росією. Президент України Петро Порошенко заявив про це в Нью-Йорку ООН. За підсумком буде складено доручення МЗС України в стислі терміни відправити РФ відповідну ноту.


Раніше Знай.UA стало відомо, що політичний оглядач Ігор Лесєв зазначив, що Мінські угоди залишаться безальтернативними, виходячи з останньої зустрічи "нормандської четвірки" Також уточнюється, що позиції Франції, Росії та Німеччини з цього питання збігаються.