У Гарвардському театрі Сандерс були оголошені лауреати щорічної, 28-й за рахунком Шнобелівської премії, яку дають за наукові дослідження з сумнівною цінністю. За три десятиліття ця премія, що вручається за роботи, що змушують спочатку розсміятися, а потім задуматися, стала невід'ємною частиною світового наукового світу. Втім, після деномінації на ці гроші можна купити приблизно нічого.

Вчені з достатнім почуттям гумору вважають незазорним за свій рахунок приїхати в США та отримати нагороду за свої часом ідіотські відкриття. Як і раніше, кожен номінант отримав нагороду 10 трлн зімбабвійських доларів.

Вчені з Мічигану взяли приз за доказ користі американських гірок на виведення каменів з нирок. Як з'ясувалося, на результат впливає порядковий номер вагончика, зайнятий пацієнтом. А британець Джеймс Коул отримав нагороду за дослідження людоїдства в часи палеоліту. Він з'ясував, що з'їдена в ті часи людина не давала стільки поживних речовин, скільки приносить сучасна їжа. Так що не їж, подумой.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Премії по хімії в цьому році удостоєні відразу три дослідника, що присвятили свою роботу дослідженню того, як людська слина якісно очищає брудні поверхні.

Премія в області літератури присуджена вченим під керівництвом Теї Блеклер, які перейнялися проблемою того, чому люди не люблять читати інструкції до сучасних приладів. Протягом семи років було опитано 170 осіб.

Вони дізналися, що чоловіки читають інструкції частіше жінок, найменше їх читають молоді, ніж зрілі люди.

Одним з найбільш дивних досліджень виявилася стаття американських вчених під назвою "Нічний моніторинг детумесценції пеніса за допомогою поштових марок". У ній вчені радили боротися з ранковою ерекцією наклеюванням на статевий орган марок.

Нагадаємо, відомий український співак став "людиною року" в Росії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Оскар залишиться без популярного кіно.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Сенцова номінували на одну з найпрестижніших премій світу.