Відразу ж після чергового оновлення бортової системи у новий автомобілях Tesla вийшли з ладу надзвичайно розрекламовані автопілоти.

Про це повідомляють ЗМІ.

"За словами представників Tesla, ця проблема відома інженерам, і вони працюють над її усуненням", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що про неполадки стало відомо у вівторок, 11 вересня.

Так, наразі вже відомо, що один з власників Model 3 написав свою скаргу до компанії Ілона Маска та повідомив про наявну проблему. У компанії відразу ж передзвонили та пообіцяли вже найближчим часом виправити помилки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Очікується, що усунення неполадок займе ще два дні. Відзначається, що оновлення повинно збільшити можливості автопілота, а також спростити управління спливаючими повідомленнями.

Наразі поки достеменно невідомо, скільки автомобілів Tesla мають подібні проблеми з програмним забезпеченням.

Крім того, невідомо, зачіпає проблема виключно Model 3 або інші моделі автомобілів. Автопілот Tesla є просунутою програмою, здатної самостійно керувати автомобілем, паркувати його і регулювати швидкість. Вперше вона була представлена ​​в 2014 році, і компанія поступово розширювала її функції.

Крім того варто відзначити, що молоді студенти з Левенського католицького університету в Бельгії змогли зламати надійний захист Tesla всього за кілька секунд.

Наголошується, що бельгійські хакери створили невеликий пристрій, який допоміг їм перехопити сигнал ключів від авто. Так, вони клонували ключі, обійшовши 40-бітний протокол шифрування Tesla. Щоб відкрити і завести надпотужний електрокар їм знадобилися лічені секунди.

Після цього випадку, зі спритними хакерами вже зв'язалися з компанії Ілона Маска і виплатили їм 10 тисяч доларів за виявлення уразливості. Також компанія попросила студентів допомогти поліпшити захист своїх авто.

Разом з тим варто відзначити, що Джастін Маканір, який обіймав в компанії Tesla посаду віце-президента з міжнародних відносин, вирішив перейти на нове місце роботи. Йому запропонували сісти в крісло фінансового директора на іншому підприємстві. Топ-менеджер зазначив, що було б дуже нерозумно відмовитися від запропонованої вакансії.

Називати ім'я компанії Маканір не захотів аби уникнути зайвих пліток та обговорень. Колишній віце-президент подякував колегам за плідну роботу і попросив представників ЗМІ не спекулювати на новині про його звільнення.

"Я дійсно ціную проведений у Tesla час, я дуже поважаю своїх колег і роботу, яку вони виконують, але від таких пропозицій не відмовляються", - сказав він.

Мережу підірвав ролик, як у столиці чоловік на "Теслі" продає мед

Нагадаємо, експерти знайшли спосіб зламати будь-яке авто Tesla.

Як повідомляв "Знай.ua", найпопулярніший пристрій Tesla знову повернувся на прилавки.

Також "Знай.ua" писав, що по трасах США літає нова электрофура Tesla Semi.