ЗМІ підрахували, що минулого року близько 1,32 мільярда осіб здійснили подорож за кордон. При цьому найбільш відвідуваною країною світу залишається Франція, а заробляє на цьому більше за інших США.

Про це повідомляє CNN.

Так, відповідно до данних Всесвітньої туристичної організації, міжнародної туризм з кожним роком лише збільшується, жодних ознак уповільнення експерти не спостерігають доволі давно.

Відповілно за 2017 рік експерти нарахували на 6,8% більше прибуттів, ніж роком раніше. У доповіді це пояснюється економічним підйомом, який призводить до зростання попиту.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що почесне переше місце у рейтинг улюблений туристичних країн зайняла Франція, відомо, що її відвідали майже 90 млн осіб. На другому місці розташувалась Іспанія, яку відвідали 81, 8 млн осіб, а вже на третьому місці розташовуютьсь США, які відвідали близько 75,9 млн осіб.

Цікаво, що Сполучені Штати - єдина країна з першої десятки, де число гостей за рік знизилося - майже на 4%. Далі в списку йдуть Китай (60,7 млн) і Італія (58,3 млн).

А ось заробити на прибулих в країну найбільше змогли ті ж США - $ 210,7 млрд. Як відзначають укладачі рейтингу, враховувалися не тільки туристи, а все візитери. У той же час найбільші транспортні витрати на поїздку понесли громадяни Китаю - $ 257,7 млрд.

З цього можна зробити висновок, що саме громадяни Піднебесної підтримують попит на міжнародні подорожі. У той же час автори відзначають, що на показники вплинула відновлення попиту на поїздки з боку громадян Бразилії та Росії, а також тривале зростання на подорожі з боку індійців.

Разом з тим варто відзначити, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" пасажири не можуть полетіти до Бапрселони. Літаків немає, коли здійснять рейс, ніхто не повідомляє.

Пасажирам чартерного рейсу №5301 Київ-Барселона авіакомпанії Yanair повідомили, що їхній виліт затримується на 16 годин.

Так за словами пасажирів, приїхавши до аеропорту, вони зіткнулись з масою проблем. Схоже, літній сценарій знову повторюється.

"Виліт був запланований на 12 ночі, а перенесений на 4 дні. У нас пропадає цілий день, адже тільки ввечері він прилетить. На рейс вимушені чекати близько 150 пасажирів — цілий Boeing. І це вже не вперше: у липні таке відбувалося, у серпні Yanair також у Барселону не вилітав, але 16-годинна затримка вперше", - розповів один із пасажирів.

Вітчизняний паспорт увійшов у ТОП-50 найповажніших паспортів світу

Нагадаємо, "убитий" аеропорт в Іспанії продали китайцями за 10 тисяч евро.

Як повідомляв "Знай.ua", поки українці працюють, немов коні, політики не відмовляють дітям ні в чому.

Також "Знай.ua" писав, що українців змусять платити за безвіз.