Дослідники Сполучених Штатів знайшли на обох узбережжях США в буквальному сенсі слова навалу сибірської молі-крихітки, яка потрапила на територію Північної Америки разом з паростками далекосхідних карликових в'язів, які входять в її раціон харчування. Як стало відомо, розмноження молей даного виду в Америці може стати причиною загибелі американської екосистеми.


Така інформація стала відома від американського зоологічного видання.


Дослідники з Центру природного різноманіття в Лейдені провели свій аналіз ситуації і зробили висновок, що вчені Сполучених Штатів панікують не без причини. Як стало відомо, моль stigmella multispicata після знищення карликових в'язів влаштує справжній геноцид світу флори.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приводом для подібного може стати колосальне зростання чисельності колоній молі, яку не беруть отрутохімікати. Екологи вважають, що з часом даний вид метеликів переключиться і на інші рослини, які висаджувалися в США протягом сотень років. Якими стануть наслідки подібного нашестя, вчені на даний момент не можуть повідомити.


Раніше від нашестя метеликів постраждав Київ. Тисячі комах заполонили столицю України, чим не на жарт налякали місцевих жителів. Як відзначали експерти, причиною став різкий і несподіваний прихід тепла і весни. Вчені відзначили, що немає причин для паніки, і метелики абсолютно безпечні для екології.


Знай.UA раніше писав про те, що жителі Філіппін встигли зняти на відео нашестя НЛО. Як стало відомо, тарілка ховалася за хмарою, і лише ненадовго втратила пильність, виглянувши з-за неї. Однак, цього вистачило для пильного населення. Як повідомляють очевидці, ширина об'єкта склала півкілометра. Фотографія була зроблена під час заходу, і на ній можна чітко побачити силует корабля прибульців.


Також Знай.UA повідомляв про те, що тропічні павуки напали на Україну. Екологи шоковані, так як даний вид комах отруйний. Зазначається, що на даний момент павуки, як місця проживання, вибрали для себе Одеську область. Уточнюється, що раніше подібний вид можна було зустріти лише в субтропіках Середземномор'я, однак зміна клімату в нашій країні ще здивує і не таким.