14 вересня відбулося позачергове засідання Синоду Московського патріархату, у яке незвично прямолінійно та безпардонно втрутився Кремль.

Цю інформацію повідомляє "Новая газета".

У самий розпал засідання, в його хід втрутився прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він несподівано для всіх заявив, що за роботою Синоду пильно "стежать" в Кремлі і вважають "кращим" сценарій "збереження єдності православного світу".

"Зазвичай патріархія і Кремль утрясав подібні питання кулуарно, і якщо прес-секретарю президента довелося давати вказівки Патріарху через телеефір, значить, суперечності досягли серйозних масштабів" опитані експерти

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Начальницький окрик" змусив Патріарха охолонути і відкласти повний і беззаперечний розрив спілкування з Константинополем. Він обмежився лише "призупиненням" спілкування патріархів.

Крім того, журналісти переконані, що пам'ятне засідання Синоду не просто так сталося саме в перший день церковного року - воно ознаменувало початок нової епохи в 2000-літній історії православ'я.

У той же час, навіть у Москві всім ясно, що незважаючи на гучні заяви "світове православ'я" залишиться з Константинополем, а Москва або піде на поступки, або самоізолюється за типом старообрядництва, головний пафос якого в тому, що "істинна віра залишилася тільки на Русі, а всі інші країни і народи відпадуть в єресь".

Нагадаємо, в понедельник 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком. Питання про надання автокефалії православної церкви в Україні вирішене.

Як повідомляв раніше портал "Знай.Ua", нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що і Білоруська автокефальна православна церква захотіла отримати заповітний Томос.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що підготовка до отримання томосу від Константинопольського патріархату продовжується. В Україну прибули спеціальні посли від патріарха Варфоломія – экзархи.