У Пхеньяні голови двох держав будуть брати участь у триденному межкорейскому саміті, основною темою якого буде денуклеарізація Корейського півострова. Під час зустрічі, до того ж, мова піде і про виконання домовленостей минулих самітів.


За останній рік це вже третя зустріч Мун Чже Іна та Кім Чен Ина. Перший раз лідери країн зустрілися в кінці квітня. ЗМІ дали цій зустрічі статус історичної.


Минула зустріч лідерів завершилася декларацією двох держав. Після неї вийшло організувати зустріч корейців, які знаходяться по різні сторони кордону. Родичам вдалося обійнятися і поговорити. А минулого тижня на кордоні відкрили поштовий і телефонний зв'язки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


Є ймовірність, що на цьому тижні представники двох Корей знайдуть спільну мову в питанні подальшого зближення і спільної роботи, наприклад, у сфері економіки. Одним з основних досягнень міжкорейського саміту може стати зменшення присутності військових на демілітаризованій зоні.


Слід зазначити, що раніше держави вже працювали разом у сфері економіки. Приміром, південнокорейські компанії брали до себе в штат тисячі північних корейців для зведення індустріального парку в місті Кесон, управління за яким вели дві країни.
Проект тривав 10 років, проте його призупинили в 2016 році після четвертого атомного випробуваня Північної Кореї.


Сеул, до того ж наполягає на співпраці в галузі культури. Так, в Пхеньяні пройдуть концерти південнокорейських музичних колективів.


Раніше стало відомо, що Корея планує відмовитися від продукції Apple.


Також Знай.UA повідомляв, що Кім Чен Ин пропадав безвісти, чим налякав жителів своєї держави.


Крім цього, Знай.UA розповідав про зустрічі корейських сімей, які розлучив кордон між країнами.