Президент Молдови Ігор Додон зробив гучну заяву щодо способу можливої реінтеграції придністровського регіону до складу Молдови.

Ігор Додон

Глава держави заявив, що це питання може бути вирішено лише на референдумі.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу Президента.

"Після парламентських виборів ми будемо обговорювати конкретні сценарії, які допоможуть реалізувати реінтеграцію. При цьому дуже важливо, що будь-яка форма реінтеграції, взаємоіснування буде обговорюватися з громадянами Республіки Молдова в рамках референдуму", - заявив Додон.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За його словами, після парламентських виборів необхідно буде зробити кроки щодо вільного пересування на двох берегах Дністра.

У той же час президент зазначає, що після політичного рішення придністровського конфлікту війська з території лівого берега Дністра повинні покинути зону конфлікту.

Варто додати, що останніми роками сталися численні зміни у відносинах між Молдовою та невизнаною республікою: відновлено телефонний зв'язок і залізничне сполучення між Кишиневом і Тирасполем.

Окрім того, Кишинів почав визнавати дипломи Придністровського державного університету, молдовські фермери знову працюють на спірних землях під Дубоссарами, на Придністров'я поширилася зона вільної торгівлі з ЄС, тому що ПМР стала частиною молдовської угоди про асоціацію та вільну торгівлю з Євросоюзом.

Наразі на території придністровського регіону зосреджено понад півтори тисячі військовослужбовців Росії, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів та авіабомб.

Парламент Молдови схвалив декларацію з вимогою вивести російські війська з території невизнаного Придністров’я.

Нагадаємо, Президент Молдови Ігор Додон потрапив в ДТП.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі опублікований відеозапис ДТП, в результаті якої був госпіталізований президент Молдови Ігор Додон.

Ігор Додон
Ігор Додон


Також "Знай.ua" писав про те, що у столиці Молдови, місті Кишинів, 26 серпня тисячі людей вийшли на протест проти політики уряду, який очолює Демократична партія.