Аварія винищувача-перехоплювача МіГ-31 у Воронезькій області потрапила на відео.

Відповідний ролик був опублікований в Telegram-каналі 112.

Очевидцям вдалося зняти момент після зіткнення літака із землею. На відео можна побачити, як винищувач і деталі, що розлетілися на всі боки, загоряються.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через деякий час на місце катастрофи прибули рятувальники і пожежники. Вони оперативно загасили вогонь. Свідки показали, з якого боку падав винищувач, і де він зупинився, залишивши за собою слід.

МіГ-31 – це двомісний надзвуковий всепогодний винищувач-перехоплювач дальнього радіусу, який здатний розвивати швидкість більше 2 М (швидкості звуку). Він призначений для перехоплення і знищення повітряних цілей на гранично малих, малих, середніх і великих висотах.

Нагадаємо, в Нижегородській області біля міста Кулебаки розбився надзвуковий винищувач-перехоплювач Міг-31.

Про це повідомляють російські ЗМІ. З посиланням на джерела вони інформують, що екіпаж літака не постраждав - пілоти встигли катапультуватися. Проте місце їх перебування невідоме - зараз їх шукають.

За попередніми даними, це був плановий учбовий політ. Раптово літак загорівся. За інформацією видання, винищувач впав у болотистій місцевості біля селища Молочна Ферма. Літак виконував навчально-тренувальний політ.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", на борту МІГ-31 знаходилося двоє пілотів - інструктор і курсант. За даними джерела, вони вийшли на зв'язок. Офіційно ця інформація поки не підтверджена. У Міноборони РФ повідомили попередню причину аварії - технічна несправність.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в субботу, 15 вересня, стало відомо про черговий авіа інцидент, який ледь не завершився трагедією. Після посадки в столиці Казахстану Астані у пасажирського літака загорівся двигун. На боротьбу з вогнем відразу ж кинулися пожежники. Відповідне відео опублікував Telegram канал LIFE SHOT.