Президент Ігор Додон заговорив про єдиний спосіб реінтеграції окупованого Придністров'я до складу Молдови.

Про це повідомило видання Deschide.

Так, за його словами вирішення питання стосовно повернення до складу Молдови почне вирішуватись після проведення парламентських виборів у країні вже у лютому наступного року.

"Після парламентських виборів (заплановані на лютий 2019 року) ми будемо обговорювати конкретні сценарії, як може проходити ця реінтеграція, і дуже важливо, що будь-яка форма реінтеграції, буде обговорюватися з громадянами республіки Молдова в рамках референдуму", – сказав президент Молдови.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того він зазначив, що влада зробить все можливе та буде вживати необхідних заходів щодо вільного пересування людей з обох сторін річки Дністер.

Він також наголосив, що придністровський регіон не може бути частиною іншого сценарію, окрім як бути частиною Молдови.

Президент країни зауважив, що після того, як буде знайдено спільний вектор дій у Кишиневі, варіант реінтеграції Придністров'я буде запропонований міжнародній спільноті.

Після політичного вирішення придністровського конфлікту, спільні миротворчі сили, що знаходяться на території Придністров'я, змушені будуть покинути лівий берег Дністра разом з озброєнням, яке перебуває там, уточнив Ігор Додон.

Разом з тимс варто відзначити, що президент Молдови Ігор Додон зробив гучну заяву щодо способу можливої реінтеграції придністровського регіону до складу Молдови.

Разом з тим варто відзначити, що у п'ятницю, 22 червня Генасамблея ООН закликала РФ вивести з ПМР свої війська. Багато делегатів проголосували "за". Президент Молдови обурився таким результатом і свої висловив це публікацією у власному Facebook.

Напередодні делегати Генасамблеї ООН проголосували по сепаратистському регіону Придністров'я. "За" заклик Росії вивести з ПМР свої війська проголосувало 64 країни, "проти" – 15 і делегати 83 країн "утрималися".

Прокремлівський президент Молдови Ігор Додон побачив у голосуванні "антиросійський демарш". Про що і повідомив в соціальних мережах.

"Контрольоване Демпартією уряд Молдови вчинила черговий антиросійський демарш, ініціювавши вчорашнє голосування в ООН", - запевняє Додон.

Президент вважає, що коаліція використовує міжнародні платформи для зміцнення своїх позицій перед парламентськими виборами. Однак, за словами Ігоря Додона "така піар-акція не буде мати ніякого практичного значення".

Друг Путіна переконаний, що завершити конфлікт в ПМР "можна буде тільки після того, як обидва береги Дністра досягнуто всеосяжної угоди про повне врегулювання конфлікту".

Президент Молдави Ігор Додон потрапив в ДТП

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео жахливої аварії з кортежем президента Молдови.

Як повідомляв "Знай.ua", у Лаврова відреагували на заяву ООН щодо Придністров’я.

Також "Знай.ua" писав, що Кишинев охопили масові протести.