Під час переговорів у Хельсінкі російський президент Володимир Путін намагався переконати лідера США Дональда Трампа у тому, що Білий дім "плете інтриги" проти нього, тоді як Кремль взагалі не має жодного відношення до скандалу із втручанням у вибори 2016 року.


Зустріч у Хельсінкі: про що насправді говорив Путін Трампу?

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі


Подейкують, у такий спосіб президент РФ намагався посилити страхи та підозри.
За даними The Washington Post, господар Кремля намагався представити в якості "спільного ворога", котрий нібито заважає порозумітися Америці із Росією, Путін назвав якусь "глибинну державу", таким чином ще більше підігрів і без того суперечливі настрої Трампа.

Відомо, що він завжди побоювався, аби за його спиною адміністрація не приймала необдуманих рішень.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі


Американські аналітики впевнені: минуле у КДБ далося взнаки, Путін тиснув на ненадійність людей та їх егоїзм, при цьому в ході переговорів, а також після них постійно нахвалював Трампа, намагаючись догодити голові Білого дому.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Тоді як у телефонних розмовах він, приміром, взагалі "переходив на шепіт" – так, ніби готував змову. Обіцяв, що стосунки між країнами налагодяться і запевняв у повній невинуватості Кремля.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

"Це не ми. Це підлеглі, які протистоять нашій дружбі", - сказав Путін Трампу.


Такі маніпуляції, судячи з усього, спрацювали, Трамп почав сумніватися у вірності і чесності своїх підлеглих та радників.

Дональд Трамп та Володимир Путін
Дональд Трамп та Володимир Путін

Як відомо, зустріч у Хельсінкі відбулася 16 липня, президенти обговорювали ймовірне втручання Кремля в американські вибори 2016 року (як припускали ЗМІ та розвідка, на користь Трампа) , Україну, Сирію, будівництво газопроводу "Північний потік-2" і ядерну зброю.

Дивіться: Прес-конференція Путіна і Трампа | Хельсінкі | 16.07.18


Нагадаємо, Путін та Меркель обговорили ситуацію в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, президент США Дональд Трамп заявив, що він незабаром проведе зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином.
Також Знай.ua писав, США відмовилися запроваджувати додаткові санкції проти РФ у зв'язку із будівництвом газопроводу в обхід України "Північний потік-2".