Відома американська компанія Ocean Cleanup взялася за очищення Тихого океану від пластикових відходів.

Як повідомляє Naked science, система очищення являє собою "поплавок", довжина якого становить 600 метрів, а зроблений він з гнучких балок у формі латинської букви U. До нього фахівці встановили триметрову підводну сітку, яка може вільно рухатися у воді і збирати різнокаліберне сміття. Таким чином утворюються скупчення, які пізніше повинні підняти і вивезти на супроводжувальному судні.

Передбачається, що система дозволить збирати фрагменти пластику більше 5 див.

"Після п'яти років досліджень, розробок і тестування ми запустили першу в світі систему очищення океану з затоки Сан-Франциско. Тепер система на шляху до проміжній зупинці в 350 морських миль (648 км) від узбережжя, де вона пройде двотижневі випробування, а потім попрямує до Великої тихоокеанської сміттєвої плями, подолавши в результаті ще 1000 морських миль (1852 км), аби почати прибирання", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як стверджується, система добереться до точки випробувань за три-п'ять днів, там вона вперше розгорнеться у робочу конфігурацію.

Нагадаємо, в окупованому путінськими бойовиками Криму так звана влада організувала справжню хімічну атаку. Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук написав про це в соціальній мережі Facebook, і спробував аргументувати свою заяву.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українці з жахом спостерігають за наслідками хімічної аварії, яка трапилася в Армянську. Нещодавно в мережі з'явилися нові фото і коментарі кримчан з Армянська, які захотіли розповісти про свою біду світу.

Також Знай.uа писав про те, що так звана "влада" в окупованому Криму звинуватила Україну в екологічній катастрофі, яка виникла в Армянську.