Офіційні представники ізраїльської армії погодилися передати Російській Федерації інформацію про збитий російській літак Іл-20. Нагадаємо, що катастрофа сталася над сирійською територією.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Армії оборони Ізраїлю.

Так, ізраїльські військові підтвердили, що воєначальники представили доповідь щодо ситуації, яка стосується збитого російського літака системою протиповітряної оборони урядових сил Асада в Сирії.

Також Армія оборони розповіла про спроби Ірану встановити свою військову присутність в Сирії і передати стратегічне озброєння для терористичної організації "Хезболла", яка забезпечується Іраном для боротьби з опозицією.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ізраїль висловлює свою скорботу з приводу загибелі екіпажу російського літака, який було збито зенітним вогнем", - сказано в повідомленні відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в аварії повітряного судна Іл-20, що належить Міністерству оборони Російської Федерації, винен Ізраїль. Про це заявив президент Сирії Башар Асад, відправляючи співчуття кремлівському заседателю Володимиру Путіну, передають місцеві ЗМІ.

Так, Асад підкреслив, що катастрофа сталася через "звичні безчинства Ізраїлю, який завжди застосовує найбрудніші методи, щоб досягти своїх низьких цілей і продовжувати агресію в сирійському регіоні".

Варто нагадати, що кадровий російський військовослужбовець Андрій Сергєєнков, ім'я якого внесли до списків загиблих в результаті аварії ІЛ-20, знайшовся живий і здоровий в Сирії. Його дружина зателефонувала журналістам і повідомила, що після катастрофи чоловік вийшов на зв'язок.

"З моменту, як я побачила списки, і до того моменту, як дізналася, що чоловік живий, минуло п'ять годин. Нікому не побажаю пережити те, що я пережила за цей час", - розповіла росіянка.

Нагадаємо, катастрофа літака в Росії: з'явилися перші фото з місця катастрофи.

Як повідомляв Знай.uа спалахнув як свічка: військовий літак потрапив в страшну катастрофу.

Знай.uа писав, знищення Іл-20 в Сирії: у Путіна назвали імена загиблих.