Скандальний політик з Росії Володимир Жириновський спільно з деякими співучасниками з власної політичної партії надав роботу українським слідчим. Генеральній прокуратурі України було видано дозвіл суду на організацію досудового розслідування дій росіян.

Відділ зв'язків ГПУ з громадськістю та ЗМІ розповів ТСН, що виявлені факти матеріального-технічного спонсорування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", яким займався Жириновський і два депутати Держдуми РФ. В якості дати зафіксована весна 2014 року, коли в Москві прихильники ЛДПР організували збір коштів на потреби терористів.

Співробітники Генпрокуратури з'ясували, що російські політики "в присутності засобів масової інформації закликали громадян Росії починати збір коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" і "ДНР", а також посприяли публікації оголошень на сайтах партії та організації пунктів на території Росії по збору необхідних коштів. Крім усього іншого, вищезгадані депутати підписали відповідну угоду, що стосується матеріального спонсорування "ДНР", а також надали представникам цієї терористичної організації приміщення в Москві для представницької діяльності".

Групі під проводом Жириновського приписують поставки, які тривали протягом 2014-2017 років, транспортних засобів для терористичної угруповання "Сомалі", лідером якого був бойовик, який носить прізвисько "Гіві". На адресу обвинувачених складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, яке підкріплене ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України. "Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення гарантують покарання у вигляді заходів: 10 до 12 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна", - зазначили в прокуратурі.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

До того ж, з'ясувалося, що Жириновський пообіцяв "поставити над Києвом прапор Росії".

Крім цього, Знай.UA писав, що під час мітингів проти пенсійної реформи у Росії Жириновський бив активістів, що потрапило на відео.

Також Знай.UA розповідав, що стала відома страшна статистика "ДНР".