Угорщина виступила проти автоматичного продовження санкцій, прийнятих у відношенні Російської Федерації.

Така інформація стала відома від глави МЗС Угорщини Петера Сійярто в ході його інтерв'ю пропагандистським телеканалам Кремля, як передає "Politeka".

Як зазначив керівник диппредставництва Угорщини, його країна пропонує обговорити санкції проти Кремля.

"Ми не любимо брехати один одному і просимо обговорити напряму. Санкції проти Росії щось дали? Надали допомогу економічній ситуації в Європі ці санкції, або вплинули на економіку РФ? Допомогли реалізації пакету Мінських угод? Давши щиру відповідь на ці питання ми повинні прийняти рішення, що стосується нашого майбутнього", - повідомив він.

Одночасно з цим, як зазначає Сійярто, Угорщина не стане свідомо порушувати єдності Європейського Союзу з цього питання.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Петер Сійярто

"Якщо я не помиляюся, то теперішній уряд Італії виступає з підтримкою нашої пропозиції по обговоренню санкцій. Потрібно переговорити, а не відразу автоматично продовжити санкції. А так як вона входить в G7, то Угорщині, як невеликий країні, буде легше запропонувати дану ініціативу з більшою країною", - підвів підсумок Сійярто.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в США затвердили вже 60-ті санкції стосовно Кремля, починаючи з 2011 року. Проте в Росії відповіли, що "азарт американських політиків марний, і натиснути на РФ ніколи не вийде".

Також Знай.UA розповідав все про санкції, які почали вводити проти Росії з тих пір, як сталася анексія Кримського півострова з боку останньою.

Проте, як раніше передавав Знай.UA політологи впевнені, що санкції щодо Росії з боку Америки дадуть результат. Уточнюється, що обмеження торкнуться не тільки інтересів політиків російської сторони, але і того сегменту підприємництва інших держав, в якому вони налаштовані працювати з Росією. Відтепер мати партнерів в РФ стає вкрай небезпечно. Тим, хто піде на це, загрожує блокада доступу до корпоративних фінансів та особових рахунків в банках.