У Баку відбулося виверження другого в світі за величиною грязьового вулкана Отман-Боздаг. Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, виверження почалося в 8:53 ранку в неділю, 23 вересня. Приблизно через годину там зафіксували друге виверження, яке продовжується до цих пір. Про це йдеться в повідомленні міністерства екології та природних ресурсів Азербайджану.

У відомстві зазначили, що висота полум'я досягає 200-300 метрів. Також в районі природного катаклізми спостерігаються тріщини грунту глибиною до 40 м. Директор Державного природного заповідника групи грязьових вулканів Джейхун Пашаєва розповів, що на вулкані Отман-Боздаг сталась ерозія ґрунту.

Вулкан Отман-Боздаг розташований між селищами Сангачал і Гобустанз за 60 км від Баку. Останній раз був активний 6 лютого 2017 після 50-річної сплячки, тобто після виверження в 1965 році.

Раніше повідомлялося, що виверження вулкана, від якого холоне кров, збирає натовпи туристів. Тисячі туристів з'їжджаються на французький острів Реюньон. Там почалося вже третє за рік виверження 2631-метрового вулкана Пітон-де-ла-Фурнез, який є одним з найактивніших у світі. Як повідомляють французькі засоби масової інформації, виверження було спровоковано сейсмічною активністю, яка почалася в ніч на 17 вересня. В цілому підвищену активність вулкан проявляє з початку вересня.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Виверження вулкана Пітон-де-ла-Фурнез

Зараз на кілька десятків метрів у висоту над ним піднімаються стовпи попелу і диму, а лава потекла по південному схилу гори до Індійського океану. Проте небезпеки вулкан поки що не представляє, тому туристам і місцевим жителям дозволяють спостерігати за таким рідкісним явищем природи. Варто відзначити, що Пітон-де-ла-Фурнез вже вивергався досить недавно. Крім того, ще одне виверження вулкана відбувалося і за рік до того.

Виверження вулкана Пітон-де-ла-Фурнез

Нагадаємо, вчені знайшли під землею нечуваний скарб.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали найбезлюдніше місце планети.

Також портал "Знай.uа" писав, що страшний землетрус ледь не стер з лиця землі популярний курорт.