В Росії порахували втрати за три роки операції в Сирії, так кількість перевищила сто чоловік. За даними російського комітету Ради Федерації з оборони та безпеки загинуло 112 військовослужбовців ЗС Росії. Про це повідомив голова комітету Віктор Бондарєв у зв'язку з третьою річницею операції РФ в Сирії, передають російські ЗМІ.

"На даний момент втрати наших Збройних сил в Сирії становлять 112 осіб, майже половина з яких загинула під час катастрофи Ан-26 і у збитому Іл-20. З техніки втрачені 8 літаків, 7 вертольотів і, можливо, 1-2 БТР і бронеавтомобіля", - зазначив Бондарєв.

Для порівняння він навів дані про втрати радянської армії в Афганістані: за 3 перших роки війни загинуло близько 4,8 тисячі військовослужбовців, знищено не менше 60 танків, не менше 400 БТР, БМП і БРМД, 15 літаків і 97 вертольотів.

"І Порівняємо з "прогресивним Заходом": за три роки війни в Іраку (2003-2006 роки) американська коаліція втратила 2515 військовослужбовців, з них США - 2309, 10-20 танків "Абрамс", кілька десятків БТР, не менше 50 БМП "Бредлі", 15 літаків і близько 80 вертольотів", - розповів Бондарев.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, 7 лютого, в Сирії загинули або були поранені 300 російських найманців через їх атаку разом з проурядовими силами на відомі позиції Сирійських демократичних сил, підтримуваних США, і були повністю розбиті.

Також відомо, що як мінімум з весни 2018 року, крім ПВК "Вагнера", в бойових діях в Сирії бере участь приватна військова компанія "Патріот", імовірно пов'язана з Міноборони РФ. Про втрати серед найманців російські військові не звітують.

У правозахисній організації Syrian Observatory for Human Rights відзначили, що за три роки участі РФ в сирійській війні жертвами ударів російської авіації стали понад 18 тисяч осіб, у тому числі близько 8 тисяч цивільних осіб, з них 3135 - діти і жінки.

Нагадаємо, глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху поспілкувався по телефону з російським президентом Володимиром Путіним. До речі, це вже другий їхню розмову з того часу, коли над Сирією впав літак РФ ІЛ-20, з військовими на борту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" днями мережу сколихнула новина, яку повідомив Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров. Політик розповів про те, що Москва вже почала поставляти до Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300.

Також "Знай.uа" писав, з'явилася інформація про майбутню зустріч президента Сербії Олександра Вучича і глави донецьких і кримських терористів Володимира Путіна.