У Стокгольмі оголосили ім'я володаря Нобелівської премії в області медицини. Про це заявив у понеділок Нобелівський комітет по медицині при Каролінському інституті Стокгольма.

Премія присуджена Джеймсу Еллісону і Тасуку Хондзе за дослідження в області протиракової терапії.

Всього в списку претендентів на нагороду було більше 300 чоловік.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У 2017 році Нобелівську премію в галузі фізіології та медицини за 2017 рік отримали американці Джеффрі Холл, Майкл Розбаш і Майкл Янг за дослідження добових ритмів.

А в 2016 році нагороду отримав професор з Японії Есінорі Осумі "за відкриття механізму аутофагії".

Як ми раніше писали, японський письменник Харукі Муракамі відмовився номінуватися на альтернативну Нобелівську премію з літератури. Про це повідомляє Kyodo News, посилаючись на організаторів премії.

Письменник відправив електронний лист в Нову академію Швеції, яка організовує альтернативну Нобелівську премію з літератури, і попросив прибрати його зі списку номінантів 2018 року. Він заявив, що номінування на премію для нього – велика честь, однак зараз він хоче зосередитися на написанні нової книжки далеко від уваги засобів масової інформації". Муракамі був одним з чотирьох "фаворитів" серед 47 номінантів.

Також ми повідомляли, що Верховна Рада висунула незаконно ув'язненого в Росії українського режисера, політв'язня Олега Сенцова на Нобелівську премію миру.

За відповідний проект постанови на засіданні 17 липня проголосували 245 депутатів.

Документ передбачає заяву парламенту з пропозицією кандидатури Сенцова на здобуття премії, яку голова Ради Андрій Парубій повинен негайно передати до Норвезького Нобелівського комітету.

Нагадаємо, Сенцова номінували на Нобелівську премію миру.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Муракамі відмовився від участі в аналогу Нобеля.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що у США вручили Шнобелівську премію.