Британське розвідувальне управління MI6 допомогло Володимиру Путіну вперше прийти до влади в 2000 році. І тепер дуже про це шкодує. З такою заявою виступив колишній очільник MI6 сер Річард Дірлов.

У Кремлі прокоментували слова Дірлова вустами прес-аташе Путіна. При цьому Пєсков намагався блиснути розумом та дотепністю, проте, за відсутності останніх, вийшло як завжди.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що екс-голова таємної розвідки Великої Британії, відомої, як MI6, сер Річард Дірлов пригадав, як напередодні російської президентської кампанії 2000 року до нього звернувся високопоставлений офіцер КДБ, який перебував у Лондоні, з проханням організувати приїзд тодішнього прем'єр-міністра Сполученого Королівства Тоні Блера до Санкт-Петербургу на прем'єру опери "Війна і Мир" на запрошення Володимира Путіна.

За словами Дірлава, в MI6 довго обговорювали запрошення Тоні Блеру відвідати оперу, але врешті-решт прийняли його, про що тепер "сильно пошкодували", оскільки як цей випадок суттєво зміцнив репутацію Путіна.

Прес-секретар президента России Дмитро Пєсков відреагував на заяву колишнього голови британської розвідки.

"Ми не знали, що MI6 дає дозвіл прем'єр-міністрам на проведення того чи іншого заходу", - намагався блиснути тим, чого нема, Пєсков.

Даючи коментарі "за методичкою Путіна", Пєсков навіть не намагався застосувати логічне мислення. Адже, якщо в Росії дійсно не знали, що безпекою прем'єра Великої Британії опікується MI6, то чому КДБ звернулось до MI6 з проханням посприяти в приїзді Тоні Блера в Росію.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Нагадаємо, британська розвідка пролила світло на дійсний перебіг президентських виборів у Росії 18 років тому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", глава британського Міністерства закордонних заявив, що Кремль дорого заплатить за "Новичок".

Також "Знай.ua" писав, поліція Нью-Йорка готується відбивати можливі хімічні атаки на території мегаполісу, подібні до інциденту з отруєнням Скрипалів в британському Солсбері.