Ілон Маск написав жартівний твіт про акції Tesla. Через це, як говорять у керівництві Tesla, постраждали інвестори, яких ввели в оману. Тепер, Ілон має заплатити штраф 20 млн доларів і покинути посаду голови ради директорів Tesla.

В Україні цю ситуацію потролили в народному фольклорі на тему ЙЯкби Ілон Маск жив в Україні".

Ілон Маск
Ілон Маск

ІТ-інвестор Ілля Кенігштейн написав байку про Ілона Маска, який живе і працює "десь у Полтавській області".

"Словом, якби Ілон Маск керував би заводом Tesla десь у Полтавській області , то міг би постити в твіттер все, що спаде на думку. І жодна комісія цим би не обурилася. Але, припустимо, ляпнув. Акціонери обурені, вимагають відставки. Маск не згоден. Тепер ходить по телеканалах, радіостанціях і курить траву в прямому ефірі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ілон Маск
Ілон Маск

Як би це могли вирішити у нас? Із понеділка до середи на завод Tesla приїжджала б податкова, державна служба надзвичайних ситуацій і архітектурно-будівельна інспекція.

У четвер на завод приїхали би бійці УБОЗ на броньовику і з автоматами. Довго б шукали і вилучали сервери та іншу оргтехніку. А у п'ятницю в офіс прийшов би якийсь мутний тип із папкою зі своїми умовами: "Ілон, маєш 48 годин на роздуми".

У суботу Маска закрили б у СІЗО на добу. Для того, щоб в неділю відвезти його на збори акціонерів у ресторані. За сусіднім столиком їхні охоронці голосно обговорювали б, хто повезе Маска в ліс. Ілону запропонували б добровільно піти зі свого поста і переписати свою частку на присутніх юристів. Угода вже готова.

А на наступний ранок на заводі, в оточенні тітушок, представили б нового керівника: "Добрий день! Це Вася Пупкін. Він ваш новий директор, замість Ілона Маска. З усіх питань звертатися до Васі. Де Ілон? Так він полетів на Марс".

Нагадаємо, 29 вересня, стало відомо, що глава Tesla Ілон Маск незабаром піде з посади голови ради директорів компанії-автовиробника.

Как писал ранее "Знай.ua", американська армія підготувала жорсткий удар по Маску через косячок.

Також "Знай.ua" писав, що Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки прийняло рішення відкрити кримінальне провадження стосовно компанії Tesla.