У суботу, 29 вересня, стало відомо, що глава Tesla Ілон Маск незабаром піде з посади голови ради директорів компанії-автовиробника.

Цю інформацію повідомила американська Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC), передає DW.

У повідомленні говориться, що протягом 45 днів Ілон Маск повинен покинути пост голови ради директорів. Про це він домовився з SEC. Також відомо, що Маск буде відсторонений від цієї посади протягом трьох років, хоча пост гендиректора Tesla зберігається за ним.

До складу ради директорів Tesla будуть обиратися два нових незалежних представника.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, повідомляється, що і Маск, і Tesla повинні виплатити по 20 мільйонів доларів штрафу.

Офіційного підтвердження цього повідомлення від Tesla або Маска поки не надходило.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула серйозні звинувачення засновнику Tesla Ілону Маску – його підозрюють у шахрайстві.

Припускають, що керівник компанії нібито свідомо ввів в оману інвесторів, коли заявив про можливе виведення Tesla з біржі і підтримку викупу акцій. Основні претензії комісії пов'язані з твітами Маска від 7 серпня, коли він заявив про готовність викупити акції компанії з ринку по 420 доларів.

Комісія схиляється до версії, що бізнесмен говорив неправду про нового інвестора, який нібито готовий профінансувати цінні папери, тому SEC подала в суд на Маска, вимагаючи позбавити його права очолювати компанії, акції яких торгуються на біржі, і навіть оштрафувати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", глава SpaceX Ілон Маск пообіцяв провести VR-трансляцію місячної місії, яка відбудеться в 2023 році. Варто відзначити, що мова йде про перший туристичний політ навколо Місяця.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що керівники вищої ланки компанії Tesla масово звільняються. Так, вже п'ятий топ-менеджер за місяць залишає компанію по виробництву електромобілів Tesla Inc., належить підприємцю Ілону Маску.