Льотчик під час маневрів випадково випустив бойову ракету. Своїми діями воєнний міг спровокувати міжнародний скандал. Але все обійшлося. Дружно мирно, розібравшись в ситуації. Причиною такої халатності було нервове напруження, перед виконання відповідального завдання.

Пілот винищувача Військово-повітряних сил Іспанії, який помилково випустив бойову ракету у повітряному просторі Естонії, отримав мінімальне покарання. Чому було прийнято таке рішення? Військовий суд і сам льотчик не коментують ситуацію.

ВВС розглядали дві версії події: технічну несправність і людський фактор. З'ясувалося, що системи винищувача не відмовляли, а от помилка пілота доведена.

Чоловіка не звільнили тому, що врахували пом'якшувальні обставини. Так, інцидент не привів ні до людських жертв, ні матеріального збитку, хоча ракета могла зачепити один з трьох літаків, які брали участь у маневрах. Крім того, виявилося, що льотчик настільки сильно турбувався за дотримання техніки безпеки іншими пілотами, що просто забув сам слідувати правилам.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Військового визнали винним в "неточному виконанні обов'язків" і призначили мінімальне покарання за незначне порушення дисципліни. Максимально за такий проступок можна отримати штраф у розмірі тижневої зарплати або арешт терміном на 14 днів.

Що ж, за таку помилку треба відповідати по всій строгості, а тут всього лише позбавили тижневої зарплати. Адже міг бути міжнародний скандал. Выпущенні ракети іншої країни над територіями суверенної держави - це трибунал. Будемо вважати, льотчику невимовно пощастило!

"Знай.ua" повідомляє також: Норвегія підкорила космічні простори першою ракетою: відео. Джерело також розповів про те, що ракета була повністю розроблена і виготовлена в цій країні. Цікаво, що робота над ракетою тривала цілих 10 років. Двигун Nucleus розробила норвезька компанія Nammo.

"Знай.ua" писав раніше на своїх сторінках: "Буцефал" допоможе українським воїнам утилізувати головорізів Путіна. Українські військові вже обкатують новенькі Бтри "Буцефал", які розробило державне Підприємство "Харківське конструкторське бюро машинобудування".