Італійська поліція спільно з Європолом затримала одного з найбільш розшукуваних мафіозі з угруповання "Коза Ностра".

Затримали підозрюваного 1 жовтня в селі Віта комуни Трапані на Сицилії. Про це повідомляє Європол.

За даними Європолу, затриманий - 52-річний Віто Марино, є сином одного з очільників "Кози Ностри", якого в 1986-му році вбив глава мафії Маттео Денаро.

Італійська влада розшукували Віто Марино з 2016 року, його підозрюють в причетності до потрійного вбивства 12-річної давності. За даними агентства, він в серпні 2006 року на віллі в Брешії, що на півночі Італії, вбив сім'ю Коттареллі - батька, мати та їхнього 17-річного сина.

Нагадаємо, Коза Ностра з'явилась у Сицилії в першій половині XIX століття. Вже наступного століття вона перетворилася в міжнародну організацію.

Спочатку "Коза ностра" займалась захистом дворян і великих власників землі від бандитів, їхні дії можна порівняти до рекету в зародковому стані. Пізніше учасники угруповання розширили свою діяльність, "Коза ностра" поступово перетворилась на злочинне угруповання, а її головним напрямком діяльності став бандитизм.

Нагадаємо, італійська поліція затримала шістьох членів сицилійської мафії. За попередньою інформацією, вони планували вбити голову МВС Італії Анджеліно Альфано.

Як повідомляв портал "Знай.ua", поліція конфіскувала у "Коза Ностри" майна на 13 млн євро.

Також "Знай.ua" писав, що таке мафія і звідки вона взялася.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще