Кілька тисяч іспанців в Мадриді в суботу вийшли протестувати проти уряду, очолюваного соціалістами, на мітинг, організований маргінальними ультраправими групами.

Про це повідомляє Associated Press.

Демонстранти зібралися перед іспанським парламентом, багато хто з них тримали або нинішній іспанський прапор, або прапор часів диктатури генерала Франсиско Франко.

Натовп викрикував гасла проти прем'єр-міністра Педро Санчеса, називаючи його "сепаратистом" за готовність зустрітися з лідерами північно-східного регіону Каталонії, які виступають за його незалежність.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що раніше голова уряду Каталонії Кім Торра вимагає від прем'єра-міністра Іспанії Педро Санчеса протягом місяця вирішити питаня самовизначення регіону.

За словами Торра, якщо вимогу не буде виконано, його партія відкличе свою підтримку Санчеса в національному парламенті.

"Якщо механізм не буде узгоджено до листопада, партії, які виступають за незалежність, більше не будуть гарантувати стабільність Педро Санчеса в іспанському парламенті", - Кім Торра

Крім того, глава уряду Каталонії зазначив, що бескінечно терпіти не буде.

Торра уточнив, що поки результати референдуму 1 жовтня 2017 не набудуть чинності з усіма наслідками, вони не зупиняться. Зараз Санчесу потрібна підтримка партій, які виступають за незалежність Каталонії, оскільки уряд країни знаходиться в стадії обговорення держбюджету.

Крім того варто відзначити, що у вівторок, 11 вересня, в Барселоні у масових демонстраціях у честь Національного дня Каталонії зібралися близько мільйона каталонців.

Під гаслом "Давайте зробимо каталонську республіку" вулиці міста заполонили місцеві жителі і активісти в коралових футболках і з неофіційними прапорами каталонських земель.

Сотні тисяч активістів зібралися на мітинг в Національний день Каталонії з вимогою надати незалежність Каталонії від Іспанії, а також звільнити каталонських чиновників, затриманих після невдалої спроби проголосити незалежність регіону в 2017 році.

В поліції Барселони заявили, що в мітингу взяли участь близько мільйона осіб. Стільки ж людей брали участь у минулорічному протесті.

Голова уряду Каталонії Жоакім Торра назвав демонстрацію у вівторок початком нової "масової мобілізації" на підтримку незалежності Каталонії, пише Deutsche Welle.

Нагадаємо, Каталонія знову спробує отримати свободу.

Як повідомляв "Знай.ua", прихильники "головного сепаратиста Європи" паралізували республіку.

Також "Знай.ua" писав, що Каталонія проголосила незалежність.

Каталонія проголосила незалежність