Сотні тисяч каталонців вийшли сьогодні на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону і вимагати незалежності від Іспанії.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Точну кількість людей невідома, але в іспанській поліції кажуть, що їх близько мільйона.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Місцеві ЗМІ повідомляють, що демонстранти займають близько 6 кілометрів проспекту Діагональ - одного з найбільш широких і довгих проспектів Барселони. Його загальна довжина - 11 кілометрів.

Учасники тримають прапори Каталонії і плакати з написом "свобода".

Демонстрація відбувається майже через рік після проведення референдуму, який призвів до того, що Каталонія так і залишилася у складі Іспанії.

Сепаратистські лідери і активісти, які проштовхували референдум про незалежність, виступаючи проти територіальної цілісності Іспанії, перебувають у тюрмах або втекли з країни.

Голова уряду Каталонії Кім Торра заявив, що відновить кампанію за відділення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду в Мадриді провести референдум з більшої автономії.

Раніше повідомлялося, що члени нового уряду Каталонії в суботу, 2 червня, прийняли присягу. Таким чином автоматично завершився період прямого керівництва в цьому автономному регіоні з боку Мадриду. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Наголошується, що період управління Каталонією з боку Мадриду тривав більше семи місяців. Уряд на чолі з Кімом Торрою приніс присягу і вступило в свої повноваження. Як заявив глава уряду Каталонії, він прихильний ідеї незалежності регіону і хоче вступити в переговори з новим прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом для того, щоб покласти кінець протистоянню Барселони і Мадриду.

"Цей уряд прихильний руху до незалежної держави у формі республік", - заявив Кім Торра під час присяги.

Нагадаємо, в Угорщини є всі шанси отримати від Європи "подарунок" у вигляді санкцій. За початок процедури Європейський парламет може проголосувати вже у середу, 12 вересня.

Як повідомляв Знай.ua родичі важкохворих українців вже 22 день днюють і ночують під стінами Міністерства охорони здоров'я.

Також Знай.ua писав, масові протести в Росії: людей затримують у кращих традиціях Путіна.