В підтримку відділення від Іспанії у Каталонії проходять тисячні акції протесту.

Після провалу референдуму про незалежність Каталонії пройшов вже рік, і прихильники сепаратистського руху вийшли на вулицю.

З'явилася інформація, що учасники протестів заблокували в регіоні найголовніші автомобільні дороги. А в Жироні вже перекрито залізничне сполучення. Також заблоковано вхід до третього за величиною банку Іспанії - CaixaBank. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання The Independent.

Читайте нас в Twitter

На днях в центрі Барселони через зіткнення з поліцією 14 людей отримали поранення, ще шістьох заарештовано. Травмовано щонайменше одного співробітника правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За попередніми оцінками правоохоронців, в акції взяли участь близько 3000 чоловік. Зіткнення виникли на тлі нещодавнього опитування, яке показало, що лише 15% іспанців відзначають позитивні зміни в країні, в той час як 69% впевнені, що обстановка всередині Іспанії погіршилася.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що десятки тисяч представниць прекрасної статі в Бразилії взяли участь в акціях протесту проти одного з основних кандидатів на посаду президента Жаїра Болсонару через його висловлювань, просочених гомофобією, і негативу на адресу жінок. Таку інформацію повідомляє видання Сегодня.

Варто нагадати, що в Барселоні (Іспанія) відбулися демонстрації прихильників і противників незалежності Каталонії, в ході яких були помічені сутички активістів з правоохоронцями. Таку інформацію повідомляє видання La Vanguardia.

До речі, ті, хто проти незалежності, наприклад, Поліцейський союз, створили марш, щоб віддячити працівникам поліції і Цивільної гвардії за їх дії в ході референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, Каталонія оголосила про продовження боротьби за незалежність.

Як повідомляв Знай.uа Каталонія знову спробує отримати свободу.

Знай.uа писав, уряд Каталонії склав присягу.