Останні гучні провали ГРУшників, які буквально посипалися один за одним – у США, Англії, Голландії та Чорногорії, дали привід іронізувати над російською військовою розвідкою та її шпигунами.

Однак не можна недооцінювати навички колись сильних шпигунських спецслужб Кремля, і Захід не повинен розслаблятись з цього приводу.
Про це у вівторок, 9 жовтня, заявив британський міністр безпеки Бен Уоллес, пише Reuters.

Захід звинуватив російську військову розвідку в управлінні тим, що він назвав глобальною кібератакою, спрямовану на широкий спектр установ – від спортивних антидопінгових органів до ядерних енергетичних станцій та лабораторій з дослідження хімічної зброї.

Дивіться: викриття отруювачів Скрипалів:

Нагадаємо, що правоохоронні органи Нідерландів вислали з країни чотирьох громадян РФ, причетних до підготовки кібератаки на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в квітні цього року. Операція російського ГРУ, як передбачається, була націлена на штаб-квартиру ОЗХЗ в Гаазі. Ідентифіковані нідерландськими правоохоронцями четверо підозрюваних мали при собі дипломатичні паспорти. Серед них були IT-фахівці та агенти підтримки.
Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що ці четверо співробітників ГРУ РФ також намагалися отримати доступ до інформації слідства про збиття малайзійського "Боїнга" в Україні в 2014 році.

Нагадаємо, Британія звинуватила Росію в організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у зв'язку з останніми гучними провалами російських шпигунів по всьому світу, в Міноборони Росії зібрали "термінову нараду", щоб вирішити, що робити далі.

Також "Знай.ua" писав, що Путін особисто розпорядився почати підривну діяльність проти США.