Російська військова розвідка поступово зникає як явище в різних країнах світу. Гучні провали посипалися один за одним – у США, Англії, Голландії та Чорногорії. Тому нещодавно в Міноборони РФ зібрали "термінову нараду", аби вирішити, що робити далі.


Отруєння Скрипаля: у російській розвідці "полетять погони"?


Свою некомпетентність вони оцінювали досить розмито, але пафосно: " безмежне нехлюйство", "дрімучість", " ще б будьонівки наділи" – такі заяви звучали на засіданні. Тобто, можна припустити, що найближчим часом в штабі почнеться масштабна зачистка, попросять на вихід навіть генералів.

Але темою дня став безперечно полковник ГРУ Костянтин Бахтін, близький друг Анатолія Чепіги ("Руслана Бошірова"), одного з отруйників Скрипаля.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще


За даними слідства, у штаб-квартирі ГРУ проаналізували роботу так званих "диверсійних груп", котрі перебувають за кордоном, і результати не потішать вище командування.

Виявилося, що : самі розвідники і їх безпосередні командири не дотримувалися елементарних основ нелегальної і агентурної роботи - спілкувалися між собою за телефонними номерами, зареєстрованим в московському регіоні, а самі розмови із зазначенням подробиць велися майже відкритим текстом.


Складно уявити, що "кібердиверсанти" можуть так необережно видавати один одного, особливо під час спроби зламати комп'ютерну мережу Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі. Саме через це у квітні поточного року поліція Нідерландів затримала на місці злочину чотирьох росіян, які мали при собі дипломатичні паспорти на ім'я Олега Сотникова, Олексія Моренця, Євгенія Серебрякова і Олексія Мініна.

І один з них, потрапивши в руки до правоохоронці, намагався розбити свій телефон, але даремно: речові докази копи знайшли в іншому місці.

Він не встиг викинути квиток на таксі в аеропорт Шереметьєво від Несвижського провулка, де розташований комплекс будівель Міноборони РФ, в тому числі в / ч № 26 165, в якій він офіційно служить. Та ще й квитанція із бухгалтерії військової частини була у кишені – повний пакет, і все не на користь Росії.

Групою хакерів керував кадровий офіцер ГРУ Олексій Мінін, який закінчив 1-й факультет Військово-Дипломатичної академії (ВДА). Випускники зазвичай працюють "під захистом і наглядом" російських посольств, отримують чималу допомогу від "Аерофлоту" та зовнішньоекономічних організацій.

Голландська розвідка спостерігала за ними від самого початку, телефон Бахтіна прослуховували якраз тоді, коли він обговорював деталі спецоперації – а це більш вагомий доказ, аніж чек із таксі, чи квиток на літак. Той навіть не спромігся заховати технічну апаратуру, тому в Москві незабаром точно послідують масові звільнення.


Дивіться: Бошіров, він же Чепіга: Путін видав полковника ГРУ за "солсберецького" туриста


Нагадаємо, ЗМІ назвали справжнє ім'я спільника Чепіги.
Як повідомляв Знай.ua, прокурор справи Скрипалів загинув в авіакатастрофі.
Також Знай.ua писав, американські спецслужби пред'явили звинувачення у кібератаках та компанії з дезінформації відразу сімом офіцерам Генерального розвідувального управління Генштабу Росії.