У справі отруйників Скрипалів з'явилися нові подробиці. У матеріалах розслідування групи Conflict Intelligence Team з'явилася фотографія водійських прав, зареєстрованих на Анатолія Чепігу.

Стало відомо, що фахівці отримали знімок від анонімного джерела. Документи видані терміном на 10 років у Хабаровську в травні 2009 року.

А ось за інформацією розслідувальної групи Bellingcat та видання The Insider Анатолій Чепіга, швидше за все, - співробітник російської військової розвідки. Він має зовнішню схожість з Русланом Бошировым.

Чепіга і "Петров"
Чепіга і "Петров"

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт журналістських розслідувань Bellingcat встановив справжню особу одного з підозрюваних в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. Про це повідомив дослідник Bellingсat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер на своїй сторінці в Twitter.

Однак, він зараз з певних причин не назвав справжнє ім'я ортуювача, зазначивши, що всю інформацію буде оприлюднено в наступний вівторок, 9 жовтня.

Варто нагадати, що американські спецслужби пред'явили звинувачення в кібератаках і компанії по дезінформації відразу сімом офіцерам Генерального розвідувального управління Генштабу Росії. Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту.

Так, зараз вже відомо, що звинувачення були висунуті Олексію Моренця, Євгенія Серебрякова, Івана Єрмакова, Артема Малишева, Бадіна Дмитра, Олега Сотникова та Олексія Мініна - всі вони є громадянами РФ. Крім того відомо, що американське слідство зібрало докази хакерського вторгнення і навмисної дезінформацієї у період з грудня 2014 року до травня 2018 року.

Нагадаємо, путінський шпигун так тікав з Голландії, що забув речові докази.

Як повідомляв Знай.uа у біографії Чепіги-Боширова спливли несподівані подробиці.

Знай.uа писав, у Туреччині упізнали в Чепізі резонансного кілера.