Путін висаджує війська та ракетні комплекси на сході Лівії, щоб взяти під контроль найбільший нелегальний міграційний маршрут до Європи і створити там антизахідну твердиню.

У Великобританії заявили про створення "стратегічного бастіону" проти Заходу, пише видання The Daily Mail, посилаючись на джерела в британській розвідці.

Розвідувальні служби поінформували прем’єр-міністра Великої Британії Терезу Мей про те, що Путін хоче зробити з Лівії свою "ракетну базу" і "нову Сирію", щоб використовувати країну як "стратегічний бастіон" у боротьбі із Заходом.

За даними видання, дві військові бази на північному сході країни вже створені під виглядом приватної компанії найманців, так званої групи Вагнера, і, ймовірно, там тренують десятки агентів російської військової розвідки ГРУ та сил спеціального призначення.

"Вважається, що головна мета Москви полягає в тому, щоб взяти контроль над цією країною Північної Африки, через яку проходить найбільший незаконний міграційний шлях до Європи", - йдеться у матеріалі.

Путін хоче захопити неконтрольовані терени, аби "здійснити максимальний вплив на Захід".

Нагадаємо, Путін з Ердоганом домовились щодо Сирії. Сторони обговорили створення демілітаризованої зони вздовж лінії зіткнення між озброєною опозицією в Ідлібі і сирійськими військами, розмір якої складе близько 15-20 км. Зону контролюватимуть турецькі сили і російська військова поліція.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після того, як ситуація на Донбасі стабілізується, Путін розпочне масштабний наступ на країни Балтії, не виключено, що наступною може бути й Польща.

Також "Знай.ua" писав, що Путін відпрацював ракетний удар по Україні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще