У середу, 10 жовтня, стало відомо, що на Лос-Анджелес обрушилася масова епідемія тифу. Серед інфікованих вже налічується більше 50 осіб. При цьому медики впевнені, що дикі кішки і щури переносять цю хворобу, передає Politeka.

Так, представники санітарних відомств Голлівуду офіційно підтвердили, що хвороба поширюється по місту та околицях. На даний момент вже є 57 випадків зараження бактеріальною інфекцією, та не менше 9 із них в передмістях Лос-Анджелесу.

Крім того, минулого тижня епідемічна загроза тифу була оголошена в місті Пасадена, в якому проживає близько 135 000 чоловік. Зараз місцевий департамент охорони здоров'я проводить розслідування у зв'язку із тим, щоб встановити, хто або що є джерелом зараження.

При цьому в офіційній заяві місцевої влади вказується, що тиф, яка може приводити до смерті, є типовою для регіону Лос-Анджелеса. Варто відзначити, що кількість заражених перевищує допустимі показники, що може говорити про загрозу епідемії.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Особливо насторожує фахівців кількість випадків тифу в передмістях Лос-Анджелеса і в сусідніх містах. Уточнимо, що зазвичай тиф передається через фекалії комах, які можуть потрапити в кров через порізи на шкірі людини або після того, як вона пальцями протре очі.

У першу чергу мова йде про бліх, які проживають в шерсті бродячих кішок і щурів. Цих тварин приваблюють сміттєзвалища на міських вулицях. Більшість жертв тифу стикаються з головними болями, жаром і висипом, при цьому є випадки, при яких хвороба може призводити до гепатиту і внутрішніх кровотеч, які є смертельними для людини.

Нагадаємо, медики попереджають, що з приходом холодів у цьому році і почнеться епідемія захворюваності на грип та ГРВІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, через різке похолодання ще у вересні, раптово збільшилася кількість інфекційних захворювань.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні почастішали випадки зараження лихоманкою Західного Нілу.