Корінні жителі Нью-Йорка, які не ідентифікують себе як чоловіки або жінки, можуть вибрати третю гендерну категорію "X" у своїх свідоцтвах про народження. Про це повідомляє Reuters.

У вівторок, 9 жовтня мер міста Білл де Блазіо підписав положення, в результаті чого Нью-Йорк посів п'яте місце після Каліфорнії, штату Орегон, штату Вашингтон і Нью-Джерсі, в яких також дозволено вибирати "третю стать". При цьому відразу три штати, Вашингтон і округ Колумбія дозволяють гендерно-нейтральні водійські права.

У свою чергу мер Нью-Йорка заявив, що відтепер закон надасть жителям Нью-Йорка свободу "розповісти уряду, хто вони, а не навпаки".

"Уявіть, якщо вам сказали, що ви були тим, ким не вважали себе. Ви будете собою. Живіть своєю правдою. І знайте, що Нью-Йорк буде вашею спиною", - зазначив Блазіо.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прихильники трансгендерних організацій наполягають на тому, щоб уряди могли легше міняти документи, що засвідчують особу, згідно з гендерною ідентичністю. Новий закон Нью-Йорка дозволяє недвійним та гендерно-невідповідним людям змінювати свої свідоцтва про народження з позначенням M чи F на X. Відзначимо, що для цього не потрібно ніякого документу від лікаря.

"Ця зміна може здатися невеликою, але вона монументальна", - сказав Таня Асапанса-Джонсон Уокер, активіст-трансгендер, який взяв участь у церемонії підписання і розповів про тривогу, яка пов'язана з відсутністю гендерно-невідповідаючій ідентифікації.

Підкреслюється, що тепер трансгендерні люди в Нью-Йорку можуть легко міняти стать у своїх свідоцтвах про народження від чоловіка до жінки або навпаки, видаляючи вимоги про юридичну зміну імені та операції. Такі люди мають третій варіант.

У той же час у судах поки що не вирішено питання про те, що станеться, якщо інша держава не визнає позначення Х.

Нагадаємо, що зараз у Румунії вирішують правомірність питання одностатевих шлюбів.

Як повідомляв портал Знай.uа, футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" може встановити на "Олд Траффорд" гендерно-нейтральні туалети.

Також портал Знай.uа писав, що Нацрада Швейцарії прийняла нові поправки до кримінального кодексу, згідно з якими дискримінація за гендерну ідентичність і сексуальну орієнтацію стане незаконною.