Світова економіка підтвердила найгірші побоювання фінансових експертів, фондові індекси постійно падають, особливо – на ринку США.


Економіка США тріщить по швах: як це стосується України?

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США


Станом на 10 жовтня закриття торгів провалилися всі фондові індекси: S & P 500 впав на 3,3%, Dow Jones на 3,15%, а Nasdaq більш ніж на 4%. Це сталося в період очікування свіжої звітності за третій квартал 2018 року і деякі аналітики списали падіння "Індекстен" саме на це. Хоча більшість експертів запевняли, що об'єктивних причин для нової кризи не було, і індекси гримнув в рамках глобальної корекції.

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще


Втім, за останні 10 років це може й бути не таким вже й катастрофічним явищем: акції росли у 3,5 рази, постійно переходили з рук в руки до нових власників. Тому так звана "корекція" у 20-30% логічна.

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США

Підняла основну ставку і Федеральна резервна система, тому до грудня поточного року, і на початку 2019-го стабілізації очікувати варто. Паралельно ФРС проводить програму кількісного посилення: з жовтня щомісяця з грошового обігу вилучається $ 50 млрд.

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США


Тобто, якщо говорити мовою простого споживача: у світі зменшиться загальний обіг грошей і як наслідок – можлива тривала криза фондових ринків.

Якщо цього літа індекси злетіли до небачених висот, то це ще не означає, що облігації будуть здатні тримати один рівень. Вже встиг відреагувати на ситуацію президент США Дональд Трамп. Він заявив: виною всьому політика монетарного посилення.

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США

Але американський лідер не врахував одного – торговельні війни несуть значно меншу загрозу, аніж уповільнення темпів зростання економіки країни.


Судячи зі звітності найбільших корпорацій, індекс S & P 500 сягне 2750 пунктів – фактично, всі ринки, котрі тільки розвиваються, "просядуть" одразу. Ні для кого не секрет, що до числа таких належить і український.

Фондовий ринок США
Фондовий ринок США


Як відомо, S & P 500 продемонстрував найгірший результат за три місяці, останній раз індекс втрачав протягом такого тривалого періоду (5 днів) в листопаді 2016 року, коли Трамп переміг на виборах президента США. Обвал Dow Jones також став рекордним, починаючи з лютого.


Дивіться: Обвал на світових біржах: чого чекати Україні?


Нагадаємо, Forbes назвав найкращих роботодавців світу.
Як повідомляв Знай.ua, експерт назвав 5 головних помилок України на шляху до "економічного дива".
Також Знай.ua писав, в Україні незабаром зросте вартість продуктів харчування.