Російський уряд відмовився фінансувати грандіозне будівництво двох розпіарених мегапроектів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що мова йшла про будівництво високошвидкісної магістралі (ВСМ) "Краснодар — Грозний" і автотраси "Джубга — Сочі". Відзначається, що на будівництво цих проектів передбачалось майже 3 трлн рублів.

Більше того варто відзначити, що уряд прийняв цілий план будівництва таких проектів аж до 2024 року.

"До комплексного плану модернізації і розширення магістральної інфраструктури на період до 2024 року, який у четвер, 11 жовтня, затвердив уряд, не увійшли як мінімум два великих проекти — швидкісна магістраль із Краснодара до Грозного та Махачкали і автодорога Сочі — Джубга", — повідомляє видання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того наразі вже відомо, що один з цих проектів ініціював особисто скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров, який написав листа до президента РФ Путіна з відповідним проханням.

Разом з тим варто відзначити, що проект і будівництво Кримського мосту , більшою мірою, політична авантюра російської влади, ніж реалізація доцільного і міцного інфраструктурного проекту з застосуванням сучасних передових будівельних технологій. Про це в коментарі сайту "Сегодня" заявив архітектор Георгій Духовичний.

"Те, що зроблено Росією в Керченській протоці, – по великій частині політична авантюра і спроба продемонструвати, мовляв, ми всіх перешибемо, як це часто було в Російській імперії, а потім – в СРСР, і зараз – в РФ", - повідомив він.

За словами архітектора, відомо, що в районі Кримського мосту склалася досить серйозна геологічна ситуація. Так як там немає належної грунтової основи, яка і повинна була зберегти конструкцію у цілісності.

"До материкових ґрунтів дійти при бурінні не вдається, тому що вони залягають на великих глибинах, а складний перебіг і геологічна основа не дає можливості зробити мостову конструкцію і її опори міцними та постійними. І той факт, що там менш ніж за рік почали рухатися частини мосту, є свідченням того, що там не працює найголовніше – у об'єкта відсутня нормальна основа", – зазначив Духовичний.

Нагадаємо, Луценко розповів, що "нагуляла" Поклонська в Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", судно з українцями заскочило лихо у Керченській протоці.

Також "Знай.ua" писав, що у мережі показали той самий лист Януковича.

Росіяни в Криму відкрили наполовину готовий Керченський міст