У неділю, 14 жовтня, у Ватикані до лику святих Католицької церкви зарахований Понтифік Павло VI, який займав Святий престол з 1963 по 1978 рік, а також шість інших блаженних Римо-Католицької Церкви.

Так під час проведення Святої Меси Папа Римський Франциск канонізував сімох святих, серед яких – Папа Павло VI, архієпископ Сан-Сальвадора Оскар Арнульфо Ромеро Гальдамес, італійські священики Франческо Спінеллі і Вінченцо Романо, німецька черниця Марія Катерина Каспер, іспанська черниця Насарія Ігнасия Марч Меса, а також католицький святий Нунціо Сулприціо.

"В неділю 14 жовтня 2018 року Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу Месу, під час якого зарахував до лику святих сімох блаженних Католицької церкви",- повідомляє Радіо Ватикану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Папа Павло VI (Джованні Баттіста Монтіні), народився в Кончезіо на півночі Італії 26 вересня 1897 року. Отримав пресвітерське рукоположення як діоцезальний священик 29 травня 1920 року. У 1937 році призначений Заступником Державного Секретаріату.

Під час другої світової війни надавав підтримку переслідуваним, зокрема, євреям, займався розшуками зниклих без вісті. Був також Державним Про-Секретарем загальних справ, а в 1954 році призначений Міланським архієпископом.

Особливу увагу присвячував опіці людей, що опинилися за бортом суспільного життя. Був введений в колегію кардиналів в 1958 році, а 21 червня 1963 обраний наступником святого Петра, взявши ім'я Павло VI.

Павло VI - перший Папа з початку XIX століття, який здійснив візит за межі Італії, а також перший Папа, який відвідав п'ять континентів.

Після обрання Папою Павло VI довів до логічного кінця розпочату його попередником Ватиканський собор і до смерті стежив за підготовкою соборних документів.

Серед численних ініціатив його понтифікату – продовження і завершення Другого Ватиканського Собору і впровадження в життя постанов, апостольські подорожі, розвиток екуменічного та міжрелігійного діалогу. Помер 6 серпня 1978 року, після нетривалої хвороби. У 2014 був проголошений блаженним.

Нагадаємо, під час візиту на Сицилію Папа Римський Франциск звернувся з промовою до місцевої мафії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим".

Також портал "Знай.uа" писав, Ватикан повністю підтримує і поважає рішення про створення єдиної помісної церкви.